|

Öcalan, belediye başkanlarına kızdı

Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan, Barış ve Demokrasi Partili (BDP) belediye başkanlarının KCK yapılanmasının içerisinde olmasına sinirlendi.

Cihan
00:00 - 1/01/2010 Cuma
Güncelleme: 15:30 - 1/01/2010 Cuma
Yeni Şafak
Öcalan, belediye başkanlarına kızdı
Öcalan, belediye başkanlarına kızdı

Avukatlarıyla yaptığı haftalık görüşme notları PKK'ya yakın internet sitelerinde yayınlanan Öcalan, KCK'nın illegal bir yapılanma olduğunu vurguladı. KCK'nın başının Kandil olduğunu belirten Öcalan, yapının içerisindeki belediye başkanlarına kızgınlığını şöyle ifade ediyor:

"KCK'nin bir sürü yerde örgütlenmeleri vardır, Türkiye içinde de yapılanmaları vardır. KCK ile legal siyaset ayrıdır. Belediye başkanlarının, siyasetçilerin bu oluşumun üyesi olmamaları gerekir. Seçilmişler, KCK'nın Türkiye'de yasal olmadığını bilir, buna göre davranmalılar." Öcalan, KCK soruşturması kapsamında belediye başkanlarının tutuklanmasını da 'provokasyon' olarak değerlendirdi.

BDP yöneticilerine talimatların yer aldığı görüşme notlarında Öcalan, BDP'ye "Sadece Kürtlerin değil Türkiye'nin partisi ol" diyor. Öcalan ayrıca, "feminist, çevreci ve dürüst Alevileri partiye dahil" edilmesini istiyor. Siyasal örgütlüğün yükseltilmesini isteyen Öcalan, 2010 yılında demokratik mücadele verilmesini gerektiğini kaydediyor.

14 yıl önce