|

Öcalan'ın ev sahibi öldürüldü

Abdullah Öcalan''ı, 1999''da Şam''dan ayrıldıktan sonra Rusya''daki evinde 4 gün ağırlayan ''Ded Hasan'' lakaplı mafya lideri Aslan Usayan, Moskova''da restorandan çıkarken öldürüldü.

Cihan
00:00 - 17/01/2013 Perşembe
Güncelleme: 00:30 - 17/01/2013 Perşembe
Yeni Şafak
Öcalan'ın ev sahibi öldürüldü
Öcalan'ın ev sahibi öldürüldü

Moskova'nın merkezinde bir restoran çıkışında Ded Hasan lakaplı Kürt asıllı ünlü mafya babası Aslan Usayan (76) uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürüldü. Rus haber ajanslarında yer alan bilgilere göre 14:30'da Karetnıy Dvor restoranın çıkışında Ded Hasan olarak tanınan mafya babası Aslan Usayan'a silahla ateş edildi. Rusya İçişleri Bakanlığı da mafya babasının ilk belirlemelere göre yaralandığını ifade etti. Basın bürosundan yapılan açıklamada, 'Moskova merkezinde silahlı çatışma oldu. İlk bilgilere göre Usayan yaralandı' bilgisini verdi. Bakanlık daha sonra yaptığı açıklamada yaralı olarak hastaneye kaldırılan Ded Hasan'ın yaşamını yitirdiğini söyledi.

ÖCALAN EVİNDE KALDI

Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın Suriye'den çıktıktan sonra Moskova'ya gittiğinde Ded Hasan'ın evinde 4 gün kalmıştı. Rusya'ya gittiğinde 1 gün aşırı milliyetçi Rus siyasetçi Viladimir Jirinovski'nin evinde kalan Öcalan, burada çıkan tartışma üzerine mafya babasının evine geçmişti. Mafya babası Ded Hüseyin'in ayrıca İtalya'da kaldığı sırada Öcalan'a 4 milyon dolar nakit para götürdüğü de gündeme gelmişti.

PKK'YA SİLAH SATIYORDU

Eylül 2010'da da Yezidi Kürt asıllı ünlü Rus mafya babası Ded Hasan'a silahlı suikast düzenlenmişti. Saldırı yer altı dünyasında kanlı hesaplaşmanın bir sonucu olduğu iddia edilmişti.

Rusya gündemi ile Türkçe yayın yapan www.haberrus.com portalına ilk suikast girişimi ile ilgili açıklamada bulunan Rus Novaya Gazeta muhabiri Sergey Kanev, bir içişleri bakanlığı yetkilisinin kendisine Ded Hasan'ın terör örgütü PKK'ya silah sattığı ile ilgili bilgi verdiğini iddia etmişti. Kanev, 'Benim ulaştığım polisiye belgelerde Şakro ve Ded Hasan'ın Türkiye'ye silah sattığı belirtiliyordu' demişti.

1990'lara dönmeyiz

Rusya parlamentosu alt kanadı Duma Güvenlik ve Yolsuzluklarla Mücadele Komisyonu Başkanı İrina Yarovaya, ülkede mafya savaşlarının yaşandığı 1990'lı yıllara dönme tehlikesinin bulunmadığı yönünde açıkmlama yaptı.


11 yıl önce