|

Oğlumu yem edenler cezalandırılsın

Cihan
00:00 - 24/04/2012 mardi
Güncelleme: 03:13 - 24/04/2012 mardi
Yeni Şafak
Oğlumu yem edenler cezalandırılsın
Oğlumu yem edenler cezalandırılsın

Diyarbakır Silvan'da, geçtiğimiz yıl terör örgütü PKK'nın hain saldırısında şehit olan 13 askerden biri olan Noyan Aydın'ın annesi Ayşe Aydın, askeri mahkemede süren ihmal davasında yargılanan komutanlardan şikayetçi oldu. Zonguldak Ereğli Adliyesi'nde ifade veren anne Aydın, olayda ihmali olanların cezalandırılmasını istedi.

ŞEHİT AİLELERİ MÜDAHİL OLDU

Saldırıyla ilgili açılan dava kapsamında askeri mahkemede yargılanan komutanlar, yardım için çağrılan helikopterin çatışmadan 1,5 saat sonra geldiğini iddia etmişti. Komutanlar, kullandıkları Çin malı silahların tutukluk yaptığı, askerin operasyona aç, susuz ve yorgun şekilde gönderildiği, insansız hava aracı ve özel kuvvetlerden yardım alınmadığı ve bölgenin riskli olduğu söylenmesine rağmen operasyonda ısrar edildiğini iddia etmişti. Bu iddialar, davaya müdahil olmak isteyen şehit ailelerini harekete geçirdi.

ASKERLERİMİZİ YEM ETTİLER

Şehit Noyan Aydın'ın Zonguldak Ereğli'de yaşayan annesi Ayşe Aydın da Diyarbakır'da süren davaya müdahil oldu. Ereğli Adliyesi'nde verdiği ifadesinde komutanlardan davacı olan anne Aydın, 'Benim oğlumun ölümünde ihmal varsa, bu ihmali göz ardı edenlerin cezalandırılmasını istiyorum. O bölgenin tehlikeli olduğunu bile bile, istihbarat almalarına rağmen çocukları yem ettilerse, bu komutanların en ağır şekilde cezalandırılması gerekir' diye konuştu. Şehit Noyan Aydın'ın abisi Orhan Aydın ise 'Komutanların aldıkları istihbarat sonrasında bu saldırıyı bile bile yorgun, aç ve susuz olan şehit askerlerin bu bölgeye gönderilmesi, kesinlikle art niyetli ve ihmal olan bir olaydır. Bizim askerlerimizi yem etliler' dedi.

il y a 12 ans