|

Öğrencilere herşey dahil 10 TL'ye tatil

İha
00:00 - 2/07/2009 Perşembe
Güncelleme: 10:20 - 2/07/2009 Perşembe
Yeni Şafak
Öğrencilere herşey dahil 10 TL'ye tatil
Öğrencilere herşey dahil 10 TL'ye tatil

Mersin'in Silifke ilçesinde Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Gençlik ve İzcilik Eğitim Tesisleri'nde öğrenciler için tam pansiyon tatilin günlüğü 10 TL. Atayurt beldesi 23 Nisan Spor İzcilik ve Eğitim Tesisleri'nde birinci dönem gençlik kampı başladı. Kampa, Türkiye'nin değişik illerinden 452 öğrenci ve dalında uzman 2 eğitim şefi, şef yardımcısı ve 18 liderin katıldığı bildirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Türkiye'nin 8 ayrı noktasındaki Gençlik ve İzcilik Eğitim Tesisleri'nde, çeşitli yaş ve cinsiyetteki genç öğrencilere, "Her şey dahil" tatil imkanı adeta sembolik ücretlerle sağlanıyor. İlköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine yönelik sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerle programlanmış 8 günlük tam pansiyon kamplarda, yemek ve barınma ihtiyacı ile her türlü sosyal ve kültürel etkinliğe 10 TL karşılığında ulaşılabiliyor.

Öğrenciler, yoğun geçen eğitim-öğretim yılının ardından deniz ve kumsalda uygun fiyatla bir yandan tatilin keyfini çıkarıyor diğer yandan değişik bölgelerden kişilerle bir araya geliyor, dayanışma ve paylaşım bilincini kazanıyor.

Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Atayurt beldesinde 23 Nisan Spor ve İzcilik Okulu Tesisleri'ndeki gençlik kampında, öğrencilere günlüğü her şey dahil 10 TL'ye tatil imkanı sunduklarını belirten Tesis Müdürü Barbaros Uçar, "1 Temmuz-8 Temmuz tarihleri arasında ilk öğrencilerimize tesislerimizi açtık. Bu kamp ülkemizin genç nüfusunun birbiriyle kaynaşmasını, arkadaşlık ve dostluk duygularını pekiştirmesini, farklı kültürleri tanıyıp, öğrenmesini sağlıyor" dedi.

Uçar, Kapızlı Mahallesi'ndeki tesislerde 11 yıldır öğrencilere ucuz tatil imkanı sunduklarını söyledi. 1 Temmuz'da başlayan kamp döneminin Ağustos ayı sonunda biteceğini belirten Uçar, gençleri 8'er gün gruplar halinde ağırladıklarını ve her dönem yaklaşık 400-500 arasında öğrencinin kampa katıldığını ifade etti.

Türkiye'nin değişik kentlerinden gelen öğrencilerden yeme, içme, gezme ve konaklama dahil günlük 10 TL talep ettiklerini anlatan Uçar, geçen yıl 3 bin 600 öğrenciyi ucuz tatil olanağından yararlandırdıklarını, bu yıl da 4 bin öğrenciyi ağırlamayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Eğitim Şefleri Hüseyin Kibar ve Osman Özdemir, gençleri geleceğin güvencesi olarak gördüklerini dile getirdiler.

Milli Eğitim Bakanlığı Okuliçi Beden Eğitimi Spor ve İzcilik Daire Başkanlığı tarafından yürütülen faaliyetlerle eğitilmiş, sağlıklı, katılımcı ve kentlilik bilincine sahip bir gençlik oluşturmayı hedeflediklerini anlatan Kibar ve Özdemir, "Gençlik kamplarında ne istediğini bilen, düşüncelerini özgürce ortaya koyabilen gençler, kampta da bireysel yaşam becerilerini geliştirme fırsatı yakalayacaklar. Yaz aylarında öğrencileri eğlendirirken eğiten Gençlik Kampı'nın birbirinden özel aktivitelerle gençleri

geleceğe hazırlamaktadır. Gençlerimiz kampta, arkadaşlarıyla yaşamı paylaşmayı, zorlukları kardeşçe aşmayı öğreniyorlar. Amaç, gençlerin dostça bir ortamda, kendileri olabilmeyi öğrenmelerini sağlamaktır. Bunun yanında gençlerimize kamp süresince kötü alışkanlıklardan uzak kalmaları yönünde eğitici CD'le izletip slayt şeklinde anlatıyoruz. Gençlerimizle gurur duyuyoruz" diye konuştular.


15 yıl önce