|

Oktay için tören düzenlendi

Cihan
00:00 - 25/02/2009 mercredi
Güncelleme: 15:02 - 25/02/2009 mercredi
Yeni Şafak
Oktay için tören düzenlendi
Oktay için tören düzenlendi

Arabasında başından tek kurşunla vurulmuş halde bulunan ve ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Hareket Daire Başkanı Behçet Oktay için resmi tören düzenlendi.



Emniyet Genel Müdürlüğü'nün Dikmen'deki binasında yapılan törenin ardından Oktay'ın naaşı memleketi Malatya'ya gönderildi.

Törene, Oktay'ın eşi, oğulları Mehmet Toğan ve Burak ile kızı Gökçen'in yanı sıra İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atila Işık, ATO Başkanı Sinan Aygün, eski Emniyet Genel Müdürü Gökhan Aydıner, Emniyet Genel Müdür yardımcıları, emniyet müdürleri ve Oktay'ın mesai arkadaşları katıldı.


Keçiören Adli Tıp Kurumu morgunda otopsisi yapıldıktan sonra Emniyet Genel Müdürlüğü'ne getirilen Oktay'ın cenazesi için isimsiz olarak yollanan ve üzerinde 'Onuru için öldü' yazılı çelenk dikkat çekti. Bir dakikalık saygı duruşu ve Oktay'ın özgeçmişinin okunduğu törende konuşan Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, büyük bir acı yaşadıklarını, bu acıyı paylaşmak için bir araya geldiklerini söyledi.


Ateşin düştüğü yeri yakacağını, fakat acıların da paylaşıldıkça hafifleyeceğini hatırlatan Köksal, Behçet Oktay'ın bir kahraman olduğunu belirtti. Oktay'ın çok önemli bir rüyası olduğunu ve bunun dünyanın en güzel özel harekat eğitim merkezi yaptırma olduğunu dile getiren Köksal, kısa dönemli buhran sonunda böyle bir sonun böyle bir kahramana yakışmadığını ifade etti.


Tören sırasında Oktay'ın bazı meslektaşlarının gözyaşlarını tutamadığı gözlendi. Oktay'ın oğlu ve eşi ise ayakta durmakta zorlandı. Duanın yapılmasının ardından Oktay'ın naaşı cenaze aracına kondu. Törene katılanlar bir süre Behçet Oktay'ın cenazesinin arkasında yürüdü. Özel Hareket Daire Başkanı Oktay'ın naaşı toprağa verilmek üzere havayoluyla Malatya'ya gönderildi.



il y a 15 ans