|

Okullardan bilgisayar çalan hırsız yakalandı

Marmara ve Ege bölgelerinde çok sayıda okuldan bilgisayar çalan şahıs, Biga Emniyet Müdürlüğü'nün yakın takibi sonunda Manisa'nın Soma ilçesinde bir otelde yakalandı.

İha
00:00 - 4/04/2007 Çarşamba
Güncelleme: 11:16 - 4/04/2007 Çarşamba
Yeni Şafak
Okullardan bilgisayar çalan hırsız yakalandı
Okullardan bilgisayar çalan hırsız yakalandı

Biga'da Sakarya İlköğretim Okulu'nda 3 öğretmene ait dizüstü bilgisayarları alarak olay yerinden kaçan şahsın kimliğini belirleyen emniyet kuvvetleri, bu kişiyi yakın takibe aldı. Yapılan araştırmada S. Ç. isimli şahıs, Soma ilçesinde bir otelde kaldığı esnada yakalandı. Şahsın Ege Bölgesi'nde birçok okuldan hırsızlık yaptığı ve çaldığı bilgisayarları İstanbul ve Bandırma'da ucuz fiyata sattığı belirlenirken; şahsın üzerinde bir adet sahte kimlik ve uğradığı tüm yerlerin işaretli olduğu harita çıktı. Yapılan tahkikatta şahsın gerçek isminin S. Ç. olduğu ve okur yazar olmadığı belirlenirken, ancak ismini yazabildiği öğrenildi.


Zanlının hırsızlık yapmak için gittiği okullarda İngilizce öğretmenlerini sorarak kurs almak isteğini söylediği, bulduğu olduğu boşlukta, yanında taşıdığı siyah deri çantaya çaldığı bilgisayarları koyarak olay yerinden dikkat çekmeden ayrıldığı öğrenildi. Resmi evrakta sahtecilik suçundan da hakkında adli işlem yapılan şahıs, Biga Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yapılan soruşturmanın ardından tutuklanarak Çanakkale Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

17 yıl önce