|

Okur'dan cevap: Katılmayın demedim

HSYK 1. Daire Başkanı İbrahim Okur, kurul üyelerine 'Toplantılara katılmayın' şeklinde telkin yaptığı iddialarını yalanladı. Okur, 'Ne paralel ne de hangi adla olursa olsun başka bir illegal yapı ile hareket etmedim' açıklaması yaptı

İstanbul
00:00 - 18/02/2014 Salı
Güncelleme: 00:03 - 18/02/2014 Salı
Yeni Şafak
Okur'dan cevap: Katılmayın demedim
Okur'dan cevap: Katılmayın demedim

HSYK üyelerinin cep telefonlarına toplantıya katılmama yönünde telkinlerde bulunduğu iddia edilen HSYK 1. Daire Başkanı İbrahim Okur yaptığı açıklamayla iddiaları yalanladı. 'Son zamanlarda yargıyı yıpratmaya yönelik saldırıların bir parçası olarak şahsım da hedef alınmış bulunmaktadır' diyen Okur, 24 yıllık meslek hayatım boyunca hiçbir cemaat, grup ve siyasi parti ile doğrudan ya da dolaylı bağ içerisinde olmadığını ifade etti.

PARALEL İLE İŞİM OLMAZ

Okur, 'Ne paralel ne de hangi adla olursa olsun başka bir illegal yapı ile hareket etmedim. Anayasanın, kanunun, hukukun ve insan haklarının evrensel ilkeleri ışığında görevimi yerine getirdim' ifadelerinde bulundu.

KİLİTLEME YOK

Okur açıklamasında şu ifadelere yer verdi: '9 üyenin katılmaması sebebiyle yapılamayan ilk toplantı ve 8 üyenin katılmaması sebebiyle yapılamayan ikinci toplantıda, ben toplantıya katılan ilk gün 13, ikinci gün 14 üye arasında yer aldım. Herhangi bir üyeye toplantıya katılmayın şeklinde mesaj gönderdiğim veya telkinde bulunduğumun ispatlanması halinde istifa etmeye hazırım.' Okur, ayrıca WhatsApp programını da kullanmadığını söyledi.


10 yıl önce