|

Olaysız cenaze önemli

Bakan Faruk Çelik, Diyarbakır''daki PKK''lıların cenaze töreni ile ilgili olarak, ''Bugün Diyarbakır'da düzenlenen cenaze töreninde bir olayın olmaması ve barışın hakim olması konusunda bütün kesimlerin duyarlı davranması, Türkiye'nin geleceği açısından son derece önemlidir.'' değerlendirmesinde bulundu.

Cihan
00:00 - 17/01/2013 Perşembe
Güncelleme: 00:23 - 18/01/2013 Cuma
Yeni Şafak
Olaysız cenaze önemli
Olaysız cenaze önemli

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) Yönetim Kurulu''nun Geleneksel Toplantısı'na katıldı. Burada işverenlere seslenen Bakan Çelik konuşmasına, Gazeteci Mehmet Ali Birand''ın vefatından duyduğu üzüntüyü dile getirerek başladı. Çelik, üzüntüsünü şöyle ifade etti: "Duayen bir gazeteciyi kaybettik. Allah'tan rahmet diliyorum. Soyadı Birand, hayat böyle bir şey işte. Bir anlık hadise. Hayat da öyle bir an var bir an yok."

Konuşmasının başında yine teröre değinen Çelik, bugün Diyarbakır''daki cenaze töreni değerlendirdi. Bakan Çelik, "Kandan çok çektik, bu topraklarda büyük acılar var. Son günlerde barış kelimesi gür bir seda ile yankılanmaktadır. Bugün Diyarbakır'da düzenlenen cenaze töreninde bir olayın olmaması ve barışın hakim olması konusunda bütün kesimlerin duyarlı davranması, Türkiye'nin geleceği açısından son derece önemlidir. Kan, kin oluşturuyor. Kan ve kin Türkiye'ye çok pahalıya patladı. Bu yüzden kan da dursun, kin de ortadan kalksın. Bizim milletimize bu yakışmıyor. Bizim milletimiz Cumhuriyeti birlikte kurdu. Çanakkale'de birlikte yatıyor, Yemen'de Sarıkamış'ta birlikte yatıyor. İç içe yaşayan insanların barış içinde yaşaması gerekiyor. Barış bu coğrafyaya yakışıyor. Umarız ebedi dostluk sağlanır." diye konuştu

Daha sonra inşaat sektöründeki gelişmeleri aktaran Çelik, 2011 yılında bu sektörün yüzde 11,2 büyüdüğünü belirterek, bunun istihdama yansımalarının olumlu olduğunu, 2002 yılında inşaat sektöründeki istihdam oranının yüzde 4.5, 2012 yılında ise bu oranın yüzde 10'lara yükseldiğini ifade etti.

İstihdam ile ilgili sorunlara da değinen Çelik, Türkiye''de işsizlikten çok mesleksizlik sorununun olduğuna dikkat çekti. Çelik, şöyle konuştu: ''48 bin açık meslek var. Yani 48 bin vatandaşımıza iş bulabilme imkanımız varken, o mesleğe uygun insan bulamıyoruz. İş var, mesleksizlik sorunu ciddi problem teşkil ediyor.''

"GAZETEYE İLAN VERMENİZE GEREK YOK"

Çelik, işverenlere işbaşı eğitim programlarını değerlendirme çağrısında da bulunarak, işverenlere alacakları mesleksiz birisinin primlerini ve maaşlarını 6 ay boyunca kendilerinin ödeyeceklerini söyledi. İşsizlikle mücadelede İŞKUR''un faal olarak çalıştığını vurgulayan Çelik, işverenlere gazetelere falan ilan vermelerine gerek olmadığını, İŞKUR bünyesindeki 4 bin iş ve meslek danışmanının bu konuda yoğun bir şekilde çalıştığını dile getirdi.


11 yıl önce