|

Öldürülmeden 2 gün önce polise gidip yardım istemiş

Fatih'te Meryemana Kilisesi önünde sevdiği gençle kurşun yağmuruna tutulan Hülya T'nin, öldürülmeden 2 gün önce polise giderek 'aile meclisi beni öldürecek' diye yardım istediği ortaya çıktı. Savcılık, tutuklanan aynı aileden 6 kişinin toplam 12 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

Ali Oktay
00:00 - 8/09/2007 Cumartesi
Güncelleme: 01:56 - 8/09/2007 Cumartesi
Yeni Şafak
Öldürülmeden 2 gün önce polise gidip yardım istemi
Öldürülmeden 2 gün önce polise gidip yardım istemi

Fatih Balat'ta 2 ay önce, Meryemana Kilisesi önünde iki gencin öldürüldüğü 'töre cinayeti', soruşturmanın tamamlanmasıyla aydınlandı.

Cinayetle ilgili hazırlanan savcılık iddianamesine göre, olay şöyle gelişti:

Ağrı'dan İstanbul'a çalışmaya gelen Ömer Karaboğa, Hülya T'ye aşık oldu. Aşkına karşılık bulan genç, Balat'ta sevdiği kızla birlikte gezerken, Hülya T'nin ağabeyi Okan T. tarafından görüldü. Eve koşan ağabey, annesi Rabia ile babası Şükrü T'ye, Hülya'nın birisiyle dolaştığını anlattı. Bunun üzerine 'anne, baba, ağabey, dayı ve 2 amcadan oluşan aile meclisinden, iki gencin evlenmesi gerektiği, aksi takdirde ölümle cezalandırılacakları kararı çıktı. Ancak geçen süre içinde Ömer'in ailesi, Hülya'yı istemeye gelmeyince iki sevgili için infaz kararı uygulamaya konuldu.

YARDIM EDİN

Aile baskısından korkan Hülya, cinayetten birkaç gün önce ailesini terk ederek sevgilisi Ömer'in yanına yerleşti. Bu arada cinayetten 2 gün önce karakola giden Hülya, birlikte olduğu sevgilisi Ömer'den şikayetçi olmadığını, ailesinden korktuğunu ve öldürülebileceğini anlatarak polise sığındı. Haziran ayı ortasında Hülya ailesinin yanına döndü. Aile meclisi ise, kızın sevgilisine bunun bir namus meselesi olduğunu söyledi. Ömer Karaboğa ile taraflar Meryemana Kilisesi önünde gecenin ilerleyen saatlerinde buluştu. Çok geçmeden kilisenin bulunduğu sokaktan ardı ardına silah sesleri yükseldi. İki sevgili sokak ortasında vurularak öldürülmüştü. Ağabey Okan T, kız kardeşi ve sevgilisini kendisinin öldürdüğünü öne sürerken, cinayette kullanılan 2 ayrı silahı da polise teslim etti. Okan T. ifadesinde, “Sadece Ömer'i öldürsem, kız kardeşim bunalıma girecek, evden kaçıp kötü yola düşecekti” dedi. Ancak çelişkili ifadeler, ağabeyin cinayeti tek başına işlemediğini ortaya koydu. Gençlerin töre cinayetine kurban gitmesinden şüphelenen polis, tüm aileyi gözaltına aldı.


Son kurşun babadan

Görgü şahitlerinin ifadelerine de başvuran savcılık, cinayet mahallinde Okan T'den başka 2 kişi daha bulunduğunu belirledi. Polis, baba Şükrü T'nin de olay yerinde olduğunu, kullanılan 2. silahtan çıkan kurşunların baba tarafından Ömer Karaboğa'ya atıldığını belirledi. Olay yerinin, Hülya T'nin oturduğu evin çok yakınında olduğunu belirten savcılık, ayrıca üçüncü bir silahın da evde bulunduğunu vurguladı. Öte yandan, aile meclisinin diğer fertlerinin de 'azmettirici' olduğunu ifade eden savcılık, ağabey Okan T. ile babası Şükrü T'nin 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve “6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet” suçundan 3'er yıl, anne Rabia T. ile amcaları ve dayısının da 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezalarına çarptırılmalarını talep etti. Töre cinayeti davasının görülmesine önümüzdeki günlerde Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.




17 yıl önce