|

Olgun Peker, ilk kez tahliye talebinde bulundu

'Şike' davasında tutuklu sanık Olgun Peker, daha önce tahliye taleplerinde bulunmadığını, bu kez serbest bırakılmayı istediğini söyledi.

Cihan
00:00 - 1/06/2012 Friday
Güncelleme: 17:14 - 1/06/2012 Friday
Yeni Şafak
Olgun Peker, ilk kez tahliye talebinde bulundu
Olgun Peker, ilk kez tahliye talebinde bulundu

Duruşmada ek savunma sorularını cevaplayan ve ek savunma yapan Peker, suçlamaları reddetti. Menajerlik yaptığını kaydeden Peker, okumadan ortaokul diploması aldığını belirtti. Peker'in, bu durumu Federasyon Başkanı'nın da bildiğini söylemesi üzerine Mahkeme Başkanı, “Federasyon Başkanı diplomanın sahte olduğunu biliyor muydu?” diye sordu. Peker de, “Federasyon Başkanı ve üyeler dahil herkes benim okumadan aldığımı biliyordu.” dedi.

Bunun üzerine söz alan sanık Haldun Şenman, “Biz bunu inceledik. Diplomayı Hukuk Kurulu'na gönderdik.” ifadelerini kullandı.

Tahliyesini talep eden Peker, “93 sanık içinde, hakkımda soruşturma yürütüldüğünü bilen tek kişi benim. Kaçma gibi bir düşüncem yok. Daha önce tahliye talebinde bulunmadım. Çünkü linç edilen biri olarak buradan anlımın akıyla çıkmak istedim. Şimdi tahliye talebinde bulunuyorum. Bu kez serbest bırakabilirsiniz.” şeklinde konuştu.

12 years ago