|

Onur hala Karadeniz'in sularında

Samsun'da piknik yapmak için arkadaşlarıyla gittiği sahilde denize girdikten sonra kaybolan gencin bulunması için çalışmalar üçüncü gününde takviye ekiplerle devam ediyor.

Aa
00:00 - 20/06/2013 Perşembe
Güncelleme: 15:27 - 20/06/2013 Perşembe
Yeni Şafak
Onur hala Karadeniz'in sularında
Onur hala Karadeniz'in sularında

Önceki gün Atakum ilçesindeki İncesu Yalı Mahallesinde denize girdikten sonra kaybolan 19 yaşındaki Onur Bayram'ı arama çalışmalarına bugün sabah saatlerinde tekrar başlandı.

18 kişiden kişinden oluşan Emniyet Müdürlüğü Deniz Limanı Şube Müdürlüğü, Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Sualtı Arama Kurtarma ekipleri, Samsun Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı can kurtaran ekipleri ve Giresun AKUT birimi dalgıçları belirli mesafelere dağılarak yaklaşık 6 kilometre sahil şeridinde aramalarını sürdürüyor.

Arama yapan ekiplerin bir bölümü suyun altından, bir bölümü ise 4 botla denizin üzerinde arama yapıyorlar. Aramalarda ise şu ana kadar bir sonuca ulaşamadı. Onur Bayram'ın annesi Ayşe, babası Birhan, ablası Dilek ve diğer yakınları olay yerinde hüzünlü ve gözyaşları içinde bekleyişlerini sürdürüyor.

Çocuklarının bu zamana kadar bulunmamasına tepki gösteren Birhan Bayram, "Çocuğumun bulunmasını istiyorum. Oğlum neredesin. Bittim ben, bittim ben" diyerek gözyaşı döktü.

Bu sırada olay yerine 112 Acil Ambülansı ve sağlık ekibi çağılırıldı. Olay yerinde fenalık geçiren Onur'un ablası Dilek Bayram'a müdahale sırasında sağlık eikipleri ile Onur'un yakınları arasında tartışma yaşandı. Polis ve çevrede bulananlar araya girerek tarafları sakinleştirdi. Dilek Bayram, daha Ondokuz mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı.

Yetkililer, denizin dibinin kumlu ve akıtının da olması nedeniyle görüş mesafesinin düşük olduğunu, arama çalışmaların zorluklar yaşandığını söyledi.

Olay

Canik ilçesine bağlı Gaziosman Paşa Mahallesi'nde oturan Kadir Altay (25), babasına ait kamyoneti alarak kardeşi Ertuğrul Altay (16) ve arkadaşları Onur Bayram (19) ile piknik yapmak için Atakum ilçesindeki İncesu Yalı Mahallesi sahiline gelmiş, burada, Kadir Altay ve Onur Bayram denize girdi. Bir süre sonra aşırı dalga nedeniyle Onur Bayram suda çırpınmaya başladı.

Bunu gören Kadir Altay arkadaşını kurtarmak istedi. Şiddetli dalgalara dayanamayan iki arkadaş da suda çırpınmaya başlamıştı. İki gencin suda çırpındığını gören çevredeki vatandaşlar, denize ip atmış, ipe tutunan Kadir Altay denizden çıkarılırken, Onur Bayram suda kayboldu. Sudan çıkarılan Altay, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (Omü) Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılmıştı.


11 yıl önce