|

Organize işler deşifre oluyor

Gezi Parkı'nı bahane eden provokatörlerin, eylemlerde nasıl organize oldukları gün yüzüne çıkmaya başladı. Ankara'da provokatörler, esnafın kablosuz internet şifrelerini illegal yollarla temin ederek eylemcilere dağıttı. Facebook'ta 'Occupy Brazil' isimli sayfanın yöneticisinin, aynı zamanda 'Occupy İzmir' isimli sayfanın da yönetici olduğu ortaya çıktı

Tahir Alperen
00:00 - 24/06/2013 Pazartesi
Güncelleme: 23:48 - 23/06/2013 Pazar
Yeni Şafak
Organize işler deşifre oluyor
Organize işler deşifre oluyor

Taksim Gezi Parkı bahanesiyle halkı sokaklara döken provokatörlerin kirli maskesi düşüyor. Ankara'da Gezi Parkı protestolarının sona ermesinin ardından eylemcilerin nasıl organize oldukları da gün yüzüne çıkmaya başladı. Provokatörler, Kızılay bölgesindeki işyerlerinin kablosuz internet şifrelerini işyeri sahiplerinin rızası olmadan illegal yollarla temin ederek eylemcilere dağıttı. Eylemcilerin ayrıca, gösteriler sırasında ihtiyaçları olan malzemelerin teminini ise yine kendilerine dağıtılan uyarı notlarından öğrendikleri ortaya çıktı. Notlarda gaz maskesinin nereden temin edileceğinden, avukat numalarına kadar her türlü bilgi yer alıyor.

BREZİLYA'DA NE İŞİN VAR

Bu arada, Türkiye ve Brezilya'da birbirine inanılmaz derecede benzeyen sokak eylemlerinin aynı merkezden idare edildiğinin kanıtları da ortaya çıkıyor. Son olarak, sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta 'Occupy Brazil' isimli sayfanın yöneticisinin aynı zamanda 'Occupy İzmir' isimli sayfanın da yönetici olduğu öğrenildi. 'Occupy Brazil' isimli sayfadan yapılan çağrıda 'Occupy Gezi' ile 'Occupy Brazil' arasındaki bağı güçlendirmek için tercümanlar arandığı ilan edildi. İki sitenin de yöneticilerinden olan Serkan isimli kişinin Facebook sayfasında paylaştığı ilan tarzı bir açıklama da dikkatlerden kaçmadı. Paylaşılan açıklamada 'occupy Brazil' ile 'occupy Gezi' arasındaki bağın daha da gelişmesi için tercümanlar arandığı belirtildi.


11 yıl önce