|

Örgüt şüphesi

BBP lideri Yazıcıoğlu''nun hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili yürütülen soruşturma dosyası, olayın örgütlü bir sabotaj faaliyeti olup olmadığının araştırılması için Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosu''na gönderildi

Ankara
00:00 - 26/07/2014 Cumartesi
Güncelleme: 23:24 - 25/07/2014 Cuma
Yeni Şafak
Örgüt şüphesi
Örgüt şüphesi

Büyük Birlik Partisi''nin kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu''nun hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Devlet Hava Meydanları İşletmesi ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu personeli hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığında yürütülen soruşturma, Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosuna gönderildi.

SORUŞTURMA 2009''DA BAŞLADI

Yazıcıoğlu ile yanındaki 5 kişinin 25 Mart 2009''da yaşamını yitirdiği kazanın ardından, bu kurumların personelinin, helikopterin düştüğü noktaya geç ulaşılmasında sorumlulukları bulunup bulunmadığı iddialarının araştırılması için 2009''da soruşturma başlatılmıştı.

SABOTAJ EYLEMİ ARAŞTIRILIYOR

Memur Suçları Soruşturma Bürosunda''ki dosyanın, ''sabotaj'' ile ''eylemin, örgüt faaliyeti çerçevesinde gerçekleştirilip gerçekleştirilmediğine'' ilişkin iddiaların araştırılması için Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosuna gönderildiği öğrenildi.

BBP lideri, 25 Mart 2009''da helikopterinin düşmesi sonucu hayatını kaybetmişti. Olayın kaza mı suikast mı olduğu araştırılıyor.


10 yıl önce