|

Örnek sınır karakolu Hatay'a konuşlandı

Terör saldırılarına karşı korunmasız ve dayanıklı olmadığı eleştirilerinin odağındaki sınır karakolları yenileniyor. TOKİ'nin Hatay'da inşa ettiği ilk karakoldan 162 tane daha yapılacak

İha
00:00 - 9/02/2011 Çarşamba
Güncelleme: 00:33 - 9/02/2011 Çarşamba
Yeni Şafak
Örnek sınır karakolu Hatay'a konuşlandı
Örnek sınır karakolu Hatay'a konuşlandı

Terör örgütünün saldırılarına karşı korumasız ve dayanıksız olduğu gerekçesiyle eleştirilen sınır karakollarının ilk örneği Hatay'da yapıldı.

TOKİ tarafından Hatay'ın Altınözü İlçesi Ziyaret Köyü tepesine yapılan sınır karakolu konuşlandı. 360 derecelik açıya sahip termal kameralarla donatılan sınır karakolu, Suriye-Türkiye dostluk barajının temel atma törenlerinde güvenliği sağladı. Bu özellikleri taşıyan karakolların, Türkiye genelinde 162 adet yapılması kararlaştırıldı. Karakolların, roket, havan ve ağır makineli silahlarla gerçekleştirilebilecek saldırılarına karşı, çatıları ve duvarları güçlendirilmiş malzemeyle yapımının gerçekleştirildiği öğrenildi. TOKİ tarafından, keskin nişancı tehlikesine karşı korumak için tasarlanmış yeni gözetleme kuleleri, çelikten kapıları ve kurşungeçirmez camla kaplı karakolların yapımlarının da sürdüğü belirtildi. TOKİ tarafından yapılan üstün özelliklere sahip karakolların, birçok özelliği de bünyesinde barındırdığı belirtiliyor. TOKİ tarafından yapımı süren karakolların 44'ü Jandarma Genel Komutanlığı için, geriye kalanları ise Genelkurmay Başkanlığı için yapılıyor. Hizmet binası, yatakhane, yemekhane, sosyal donatı tesisleri de bulunan üstün özellikli karakolların toplam maliyetinin 350 milyon lirayı buluyor.

2008 yılında Aktütün Jandarma Sınır Karakolu'na yapılan saldırıda 17 askerin şehit olması sonucu, Jandarma Genel Komutanlığı ile TOKİ, 162 yeni karakolun yapılmasını kararlaştırmıştı.



13 yıl önce