|

Özel güvenlikçiye maaş zammı

Tahir Alperen
00:00 - 8/05/2013 Çarşamba
Güncelleme: 00:19 - 8/05/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Özel güvenlikçiye maaş zammı
Özel güvenlikçiye maaş zammı

Emniyet Genel Müdürlüğü, 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun da yapılacak değişikle birlikte, hemen hemen her noktada görev yapan özel güvenlik çalışanlarının şartlarında iyileştirme yoluna gidilecek. Söz konusu düzenlemeyle birlikte yüzü gülecek olan özel güvenlik personeline ödenecek maaşlarla ilgili de bir düzenleme yapılacak.

KOMİSYON OLUŞTURULDU

Buna göre söz konusu çalışanlara ödenmek üzere bir taban fiyat belirlenecek ve bunun altında ödeme yapılamayacak. Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Dairesi Başkanlığı tarafından başlatılan düzenleme çalışmaları kapsamında bir komisyon oluşturularak özel güvenlik çalışanlarının mevcut şartları masaya yatırıldı. Silahlı ya da silahsız çalışan olan özel personele, asgari ücretin yüzde 50'sinden az olmayacak şekilde taban fiyat belirlenecek ve bunun altında ödeme yapılamayacak.

KUSURSUZ SİLAH EĞİTİMİ

Başta hastaneler, stadyumlar, kamu kurumları, alışveriş merkezleri gibi kurum ve kuruluşlarda faal olarak görev yapan ortalama 200 bin özel güvenlik çalışanını ilgilendiren yeni düzenleme tamamlandıktan sonra İçişleri Bakanlığı'na sunulacak. Değişikliklerde, özel güvenlik personeline verilecek olan silah eğitimi de üst seviyeye çekilecek.


11 yıl önce