|

Özel Harekât terörü bitirir

Cihan
00:00 - 24/07/2011 Pazar
Güncelleme: 02:25 - 24/07/2011 Pazar
Yeni Şafak
Özel Harekât terörü bitirir
Özel Harekât terörü bitirir

Terörle mücadelede polisin etkinliğini arttırmayı amaçlayan hükümetin olumlu bir adım attığını belirten eski Başbakan Yardımcılarından Ekrem Pakdemirli, terörün ancak Özel Harekât timleriyle bitirilebileceğini söyledi. Bunları 1988 yılında kurmaya başlayınca PKK sempatizanlarının, kendilerine gelip, “Bize polisi değil, Mehmetçiği gönderin” dediğini aktardı. Bundaki amacın üniforma giyen, bindiği tankın ve arabanın güzergâhı belli olan Mehmetçiği avlamak olduğunu vurgulayan Pakdemirli, Özel Harekât timlerininse teröristler gibi giyinen ve dağda bayırda dolaşan insanlar olduğundan, mücadelede daha çok verim alındığını ifade etti. Terör örgütünün, Mehmetçiği üzerine çekerek iki avantaj sağlamayı hedeflediğini vurgulayan Pakdemirli, “Birincisi, bunun adına savaş dediler. Savaşa çekince, Türkiye bu bataklıktan çıkamayacak. Çeşitli yerlerde ABD, Fransa ve İngiltere bataklıklardan çıkamadı, Türkiye de çıkamayacak. Sonunda uluslararası güçler müdahale edecek. 'Adına savaş dediniz, 25-30 senedir de savaşıyorsunuz, galibiniz yok. Sizi barıştırayım' diyecekler. İkincisi, Mehmetçiği avlayacaklarından dolayı halkta bir tedirginlik meydana gelecek. Halk, 'Lanet olsun, bırakın o bölgeleri' diyecek. Dolayısıyla orada bağımsız, sosyalist, Marksist bir devlet kurabileceklerdi. Biz bunları gördüğümüz için orduyu sokmamaya karar verdik” şeklinde konuştu.

40 BİN ANTİ-TERÖR UZMANI

“Ordunun savaş düzeninde cephe, düşman, halk vardır. Hiçbir zaman diyemezsiniz ki Mardin'deki insanlar düşman. 'Mardin içinde üç beş tane hain vardır' dersin. Onları toplamak askerin değil, polisin görevi” diyen Ekrem Pakdemirli, 1991'deki seçimlerden sonra işbaşına gelen 'vizyonsuz' hükümetin orduya, “Sen git Güneydoğu'yu terörden arındır” dediğinin altını çizdi ve ekledi: “Dünyada başarılı olunmamış bir mücadeleyi Türk askerinden beklemek haksızlıktır. 1988'de kurmaya başladığımız Özel Harekât birlikleri 1991'in ortasına gelindiğinde 8 bin personele ulaşmıştı. Planımız, 40 bin Özel Harekâtçı ile Güneydoğu Anadolu'da terörü yok etmekti.”


Çatışmada subaylar nerede

Türkiye'de neredeyse beş askere iki muvazzaf subay düştüğünü vurgulayan Ekrem Pakdemirli, son olarak 13 askerin şehit olduğu Silvan saldırısında hayatını kaybedenlerin arasında neden hiçbir subay bulunmadığını sordu. Savaş düzeninde, komutanların en önde olması gerektiğini belirten Pakdemirli, “İşlerine geldiği zaman Atatürk diyorlar. Mustafa Kemal albaydı, alayın önünde Conkbayırı'nda gazi oldu. Alayın en önündeydi. Günümüzde hangi albay, hangi binbaşı gazi oldu?” diye konuştu.



13 yıl önce