|

Özel harekat ve karakola saldırı: 6 şehit

Hakkari merkeze bağlı Kırıkdağ köyünde çıkan çatışmada 3 özel harekat polisinin şehit oldu. Bitlis'te ise askeri birliğe düzenlenen saldırıda 3 köy korucusu şehit edildi.

Ajanslar
00:00 - 20/10/2012 Cumartesi
Güncelleme: 01:06 - 20/10/2012 Cumartesi
Yeni Şafak
Özel harekat ve karakola saldırı: 6 şehit
Özel harekat ve karakola saldırı: 6 şehit

Hakkari Valiliği'nden alınan bilgiye göre, akşam saatlerinde merkeze bağlı Kırıkdağ köyünde alınan bir ihbar üzerine bölgeye giden polis özel harekat ekipleri ile terör örgütü mensupları arasında temas sağlandı. Çıkan çatışmada, 3 özel harekat polisi şehit oldu. Bölgede operasyonların devam ettiği belirtildi. Çatışmada 3 teröristin de etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Bitlis'te üç korucu şehit

Bitlis'in Ortakapı köyündeki askeri birliğe terör örgütü mensuplarınca düzenlenen saldırıda 3 geçici köy korucusu şehit oldu, 1 asker ile 3 korucu yaralandı. Bitlis Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Bitlis - Diyarbakır karayolu üzerindeki Ortakapı köyü yakınlarında konuşlu bulunan askeri birliğe terör örgütü mensuplarınca dün akşam saatlerinde saldırıda bulunulduğu kaydedildi. Saldırıda geçici köy korucularından Mehmetcan Yeşildağ, Mehmet Reşit Aysal ve İzzetin Bal'ın şehit olduğu, Hatay nüfusuna kayıtlı er Ali Güreşçi ile korucular Vahdettin Kırmızızambak, Ücret Kırmızızambak ve Hilmi Özgen'in yaralandığı ifade edildi.

YENİ UMREYE GiTMİŞTİ

Dün Hakkari'de şehit düşen 3 özel harekat polisinden birinin Giresun nüfusuna kayıtlı Özel Harekat Şube Müdürü Yalçın Dizdaroğlu olduğu öğrenildi. Dizdaroğlu'nun ailesinin İstanbul'da yaşadığı ve şehit şube müdürünün geçtiğimiz ay umreye gittiği ve kutsal toprakları gezdiği öğrenildi.

Yalçın Dizdaroğlu'nun, bir süre önce hayatını kaybeden mesai arkadaşlarından Orhan Ayhan için Facebook sayfasında 'Mekanın cennet olsun' temennisinde bulunduğu ve şu satırları paylaştığı görüldü:

'Yiğit harmanları, yığınaklar
Kurulmuş çetin dağlarında vatanların
Dize getirilmiş haydutlar
Hayınlar, amana gelmiş
Yetim hakkı sorulmuş
Hesap görülmüş
Demdir bu...'
Evine ateş düştü

Şehadet haberinin duyulmasının ardından Dizdaroğlu'nun Ankara'da yaşayan ailesine emniyet teşkilatından ve komşularından çok sayıda taziye ziyareti yapıldı. Ankara Emniyet Müdürü Kadir Ay da aileyi ziyaret ederek başsağlığı dileğinde bulundu. Belediye görevlileri ailenin oturduğu apartmana dev Türk bayrakları astı. Evin önünde bir ambulans hazır bekletilirken sağlık görevlileri aile fertleriye yakından ilgileniyor. Şehit müdürün komşusu, 3 senedir kendisini tanıdığını belirterek, 'Çok iyi bir insandı. İki ay önce gittiği umreden döndükten sonra geçici görevle Hakkari'ye gittiğini öğrendik. Allah rahmet eylesin. Türk milletinin başı sağolsun. Kahpece yapılan hain bir saldırı. İnşallah son olur. Milletimiz bir daha ağlamaz? diye konuştu.

Biri polis biri olacak

2 erkek ve 1 kız evladı bulunan Dizdaroğlu'nun erkek çocuklarından birisinin polis okulunda okuduğu, diğerinin ise Kayseri'de polis olduğu öğrenildi. Dizdaroğlu'nun cenazesi bugün Kocatepe Camisi'nde ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.


12 yıl önce