|

Paralel yapının polisleri seyretti

İHH Başkanı Bülent Yıldırım, Hopa''da iftar vermek üzere bulunan ekiplerine saldırıyı, emniyet güçlerinin engellemediğini ve sadece izlemekle yetindiğini söyledi.

İstanbul
00:00 - 18/07/2014 Cuma
Güncelleme: 22:48 - 17/07/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Paralel yapının polisleri seyretti
Paralel yapının polisleri seyretti

İHH başkanı Bülent Yıldırım, Hopa emniyet müdürlüğündeki üst düzey emniyetçilerin paralel yapıyla ilişkili olduğunun ortaya çıktığını söyledi. Yıldırım, iftar vermek üzere Hop''da bulunan ekiplerine saldırıyı, emniyet güçlerinin engellemediğini ve sadece izlemekle yetindiğini söyledi. TV24''te katıldığı bir programda Yıldırım, İHH mensubu şahısların evlerine de saldırı yapıldığını, fakat emniyetin buna karşı bir şey yapmadığını, savcının İHH mensuplarının ruhsatlı silahlarını aldığını belirten Yıldırım, sol kesimin kendileriyle bir sorunu olduğunu düşünmediği ifade etti.

EMNİYET''E HABER VERMİŞTİK

Yıldırım şunları söyledi: ''Arkadaşlarımız gitmeden bir gün önce emniyete haber verildi. Oradaki yetkililere haber verildi. Ve meydanda TIR''ımızın iftar vereceğini biliyorlardı. Birden 60-70 kişilik bir grup 12 kişilik ekibimize karşı saldırıya geçti. Ve ilk saldırıyı arkadaşlarımız püskürttü, kendilerini korudular. Fakat, ilginçtir; emniyet güçleri saldırıyı engellemediler. Tabii, memur arkadaşları söylemiyorum, zannediyorum amirlerinin verdiği bir karardı bu. Zaten bu konuda da şikayetçi olduk. Ve bu saldırılar yapılırken orada emniyetten tarafsız bir davranış gördük.

O YAPIYLA İLİŞKİLİLER

Fakat bizim sonradan edindiğimiz bilgiler, oradaki üst düzey bir takım emniyetçilerin ne yazık ki son dönemlerde Sayın Başbakan''ın da söylemiş o yapıyla ilişkisi olduğu ortaya çıktı. Umarım bu konuyla ilgili gerekli tedbirler alınacaktır.''

Emniyet Müdürü görevden alındı

Artvin''in Hopa İlçesi''nde İHH iftar TIR''ına ve vakıf çalışanlarına yönelik saldırı sonrası, İlçe Emniyet Müdürü Ergin Duru ile bir emniyet amiri, bir baş komiser ve bir de komiser yardımcısı görevden alındı. Hopa Cumhuriyet Savcılığı, ilçede iki gün önce İHH''nın iftar TIR''ına yönelik saldırı olayı sonrasında soruşturma başlattı. Kameralardan tespit edilen 40 kişilik şüpheli listesi oluşturuldu. Bu kişlerden Hopa Adliyesi''ne davet edilen 18 kişi alınan ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Artvin''de yine STK''ya saldırı

Artvin''in Kemalpaşa Beldesi''nde faaliyet gösteren ve İHH''yı desteklediği öne sürülen Yeryüzü Kültür Derneği''ne de önceki akşam taşlı saldırı düzenlendi. Saldırı olayında derneğin bulunduğu binanın camları kırıldı, bazı yöneticilerinin de tehdit edildiği öne sürüldü. Hopa İlçesi''nde vatandaşlara iftar vermek için hazırlık yapan İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı''nın 10 kişilik ekibi, ilçeyi terk etmelerini isteyen grubun saldırısına uğramıştı. Olayda 5''i polis 9 kişiyaralanmıştı.

10 yıl önce