|

Paralel yapıya Adana ve Ankara''da operasyon

Adana'da "yasa dışı dinlemelere" yönelik soruşturma kapsamında 2 emniyet müdürü ile istihbarat şubesinde görevli 5 polis memuru ve 1 emekli polis memuru gözaltına alındı. Öte yandan Ankara Emniyet İstihbarat Dairesi'nde de 4 polis müdürünün gözaltına alındığı belirtildi.

Ajanslar
00:00 - 8/04/2014 Salı
Güncelleme: 09:42 - 8/04/2014 Salı
Yeni Şafak
Paralel yapıya Adana ve Ankara''da operasyon
Paralel yapıya Adana ve Ankara''da operasyon

Adana'da "yasa dışı dinlemelere" yönelik soruşturma kapsamında 2 emniyet müdürü ile istihbarat şubesinde görevli 5 polis memuru ve 1 emekli polis memuru gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, yasa dışı dinlemelere yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde Adana'da sabah saatlerinde çalışma başlatıldı.

Güvenlik güçlerinin aralarında bazı emniyet mensuplarının ikametlerinin de bulunduğu çeşitli adreslerde arama yaptığı, daha önce istihbarat şube müdürü olarak görev yapan biri 2. sınıf, diğeri 3. sınıf iki emniyet müdürü ile istihbarat şubesinde görev yapan 5 polis memuru ve 1 emekli polisin gözaltına alındığı belirtildi.

Gözaltına alınan emniyet mensupları Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından getirildikleri Adli Tıp Birimi'nde sağlık kontrolünden geçirildi.

Yasa dışı dinlemelere yönelik gazetelerde çıkan haberlerin ihbar kabul edildiği ve dinlenen bazı kişilerin şikayetleri üzerine çalışma yürütüldüğü öğrenildi.

Basın mensuplarına selam verdi

Adana'da "yasadışı dinlemelere" yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski istihbarat şube müdürü emniyete götürülürken, basın mensuplarına "kolay gelsin arkadaşlar" dedi. Adli tıp birimine gelen yakınları da F. adındaki komisere sarılarak geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Ankara'da da 4 polis müdürü gözaltında

Adana'daki gözaltıların ardından yapılan operasyon Ankara'ya sıçradı. Ankara Emniyet İstihbarat Dairesi'nde de, 4 polis müdürünün gözaltına alındığı belirtildi.


10 yıl önce