|

Peker, Bükreş'te bir bakanla pazarlık yaptı

Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılara tanık olarak ifade veren eski Dev-Sol'cu S.G. Romanya'da bulunduğu 1999'da dönemin bir bakanı ile milletvekilinin Bükreş'e gelerek aranan Sedat Peker'le görüştüğünü iddia etti.

00:00 - 4/08/2008 Pazartesi
Güncelleme: 00:55 - 4/08/2008 Pazartesi
Yeni Şafak
Peker, Bükreş'te  bir bakanla  pazarlık yaptı
Peker, Bükreş'te bir bakanla pazarlık yaptı

Ergenekon iddianamesinde, 1999'da bir bakan ile bir milletvekilinin arandığı için Romanya'nın başkenti Bükreş'te saklanan Sedat Peker'le pazarlık masasına oturdukları belirtiliyor. Ergenekon iddianamesinde tanık olarak bilgi veren Dev-Sol üyesi S.G. savcıya ilginç bilgiler verdi: “Romanya'da bulunduğum sırada Sedat Peker'in Türkiye'de arandığı için Romanya'ya kaçtığını ve Golden Falcon isimli restaurantın sahibi 'Cemil' isimli şahıs tarafından saklandığını öğrendim. Sedat Peker 1999 senesinde Türkiye'de firari duruma düşünce Romanya'ya bu Cemil isimli şahsın yanına geldi, Cemil, Sedat Peker'e villa ayarladı ve uzun bir süre orada saklanmasında yardımcı oldu.”


PEKER İŞLERİNİ HALLEDECEK

“Hatta Peker oradayken dönemin bakanlarından ... ve bir milletvekili Bükreş'e geldi. Göl kenarında Lebada Oteli'nde Peker'le görüştüler. Peker, Türkiye'de onların bir işini halledecekmiş, karşılığında teslim olacak olan Peker'e kısa sürede serbest kalma garantisi vermişler. Yani görüşmede bu işin pazarlığını yapmışlar. Ben bunu duyunca devlet yetkilileri ile bir mafya liderinin pazarlığında karanlık noktalar olduğunu düşündüm. Görüşmeden kısa süre sonra Peker'in teslim olduğunu ve 3-4 ay tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakıldığını öğrendim.” BİLAL ÇETİN / ANKARA


16 yıl önce