|

Perinçek'ten yazılı açıklama

İha
00:00 - 22/03/2008 Cumartesi
Güncelleme: 16:02 - 22/03/2008 Cumartesi
Yeni Şafak
Perinçek'ten yazılı açıklama
Perinçek'ten yazılı açıklama

Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek, avukatı aracılığıyla yazılı bir açıklama gönderdi.



Ergenekon soruşturması kapsamında Ankara'da gözaltına alındıktan sonra İstanbul'a getirilen İP Genel Başkanı Doğu Perinçek'in sorgusu sürüyor. Sabah saatlerinde müvekkiliyle görüşen avukat Mehmet Aytekin, Perinçek'in kendisine verdiği yazılı açıklamayı okudu.


İP İstanbul İl Başkanlığı önünde toplanan yaklaşık 100 kişilik partili grubunun da katıldığı açıklamada Aytekin, Perinçek tarafından kaleme alınan yazılı açıklamaya değindi.


Doğu Perinçek yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:



"Amerikan ordusu TSK'ya çuval geçirmişti. Şimdi bu operasyonla çuval geçirme peşindeler. Kuşkusuz girişim düzeyinde kalacak. Ve altında kalacaklardır. Amerika TSK'ya dışarıdan set çekiyor ve yıpratıyor. Bunlar da TSK'yı içerden hançerliyor. Özellikle TSK'nın Kuzey Irak'ta özel kuvvetlerle hareket yeteneğini yok etmek için, milli olan özel kuvvetleri yıpratmak ve savaşamaz hale getirmek gayretindeler. Bugün ki ve geçmiş komuta kademesine suç atmak için özel çaba içindeler. Bu görevi aldıkları sorularından ve araştırmalarından ortaya çıkıyor. Orduyu suçlu gösterecek kanıtlar peşindeler. Türkiye'nin birliğini savunan orduya ve milli kuvvetlere karşı bu Ergenekon operasyonunu yürütmektedirler. Orduyu hedef alma talimatı açıkça ABD yetkilileri tarafından ve Avrupa Parlamentosu karar tasarısında belirtilmiştir. Yine, Avrupa Parlamentosu'nun Talatpaşa Komitesini etkisiz hale getirme kararı uygulanmaktadır. Gözaltına alınmama itiraz ettim. Orada bunları özetle belirttim. İtirazım reddedildi. Savcı Zekeriya Öz, bir cumhuriyet savcısı sorumluluğu ile görev yapmıyor. Orduya suç yükleme görevini yerine getiriyor. Bu yüzden yüksek hakimler ve savcılar kuruluna yeniden şikayet edeceğim. Dün akşam savcı Zekeriya Öz, Aydınlık'ın bundan sonraki yer alacak haberleri 8 polisin önünde ağzından kaçırdı. 'Sizi izliyoruz' dedi. O çalışma telefonlarda konuşulmamıştı. Aydınlık ve Ulusal Kanal'ın duvarlardan kanunsuz olarak izlendiği görülüyor ve savcı suç işlemeye devam ediyor."



Gazetecilerin soruları üzerine Perinçek'in sağlık durumunun gayet iyi olduğunu söyleyen Aytekin, müvekkili için ek gözaltı süresi istendiğini dile getirdi.


16 yıl önce