|

"Pes" dedirten olay

Metro istasyonuna yolcu kılığında giren hırsız, istasyonlardaki mazgalları çalarken güvenlik kameralarına yakalandı. Şüphelinin son iki ay içerisinde 5 kez mazgal çalarken görüntülendiği ortaya çıktı. Güven Tim'leri tarafından eşkali tespit edilen şüpheli gözaltına alındı.

İha
00:00 - 31/03/2013 Pazar
Güncelleme: 15:23 - 31/03/2013 Pazar
Yeni Şafak
"Pes" dedirten olay
"Pes" dedirten olay

Olay Levent, Şişli ve Osmanbey metro duraklarında 04 Ocak ile 16 Şubat 2013 tarihleri arasında meydana geldi. İstasyon görevlilerinin şikayeti üzerine inceleme başlatan Güven Timleri Şube Müdürlüğü ekipleri, 4. Levent, Şişli ve Osmanbey Metro İstasyonlarındaki güvenlik kamera kayıtlarını tek tek inceleme altına aldı. Görüntülerde mazgalları çalan şüphelinin görüntülerine ulaşıldıktan sonra eşkâl tespit çalışması başlatıldı. Yapılan soruşturmanın ardından kimlik bilgileri tespit edilen şüphelinin 30 yaşındaki Hüseyin T. olduğu anlaşıldı. Bunun üzerine harekete geçen ekipler, şüpheliyi kısa sürede yakalayarak gözaltına aldı.

ŞÜPHELİNİN 5 AYRI NOKTADA MAZGAL ÇALDIĞI TESPİT EDİLDİ

Yakalandıktan sonra emniyet müdürlüğüne teslim edilen Almanya doğumlu Hüseyin T'nin 06 Ocak 2013'te Levent Metro istasyonunda, 04 Ocak 2013'te 4. Levent Metro İstasyonunda, 16 Şubat 2013'te Şişli Metro İstasyonunda, 26 Ocak 2013'te Osmanbey Metro İstasyonunda, 28 Ocak 2013'te ise Şişli Metro İstasyonunda mazgalları çalarken güvenlik kameralarına yakalandığı tespit edildi.

İSTASYON KAMERALARI OLAY ANINI GÖRÜNTÜLEDİ

Bazen sırt çantası bazen de valizle görüntülere takılan şüphelinin olay öncesinde istasyon içerisindeki vatandaşları kolaçan ettiği ve ardından kimsenin dikkat çekmeyeceği uygun zamanı bekledikten sonra hırsızlığı gerçekleştirdiği görülüyor. Sırt çantasına yerleştirdiği mazgalların ağırlığı ile bir ara çantasını yere düşen şüphelinin çevredekilerin meraklı bakışları arasında uzaklaştığı görülüyor.


11 yıl önce