|

Piri Reis süprizi

YENİSAFAK.COM.TR
00:00 - 20/06/2013 Perşembe
Güncelleme: 22:25 - 20/06/2013 Perşembe
Yeni Şafak
Piri Reis süprizi
Piri Reis süprizi

Akdeniz oyunlarının açılışı Başbakan Erdoğan'ın da katıldığı etkinlikle açılıyor. Etkinlikte ünlü tiyatro sanatçısı Kenan Işık Piri Reis rolüyle sahnede yerini aldı. Görkemli açılış için ışık ve görüntü oyunları ile sürüyor. Etkinlik temsili Piri Reis'in gemisinin alana girmesiyle başladı.

Oyunlar için yapılan 25 bin kişilik Mersin Stadı'nda yapılan açılış törenine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Jacques Rogge, Uluslararası Akdeniz Oyunları Komitesi (ICMG) Başkanı Amar Addadi, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç katıldı.

Açılış töreninde konuşan IOC Başkanı Rogge, oyunların açılışında yer aldığı için çok mutlu olduğunu belirterek, "Türk yetkililere sıcak ev sahipliği için teşekkür ediyorum. Sporcular hoş geldiniz. Önümüzdeki 10 gün boyunca ülkeniz ve kendiniz için en iyisini yapmaya çalışacaksınız. Zaferin ötesinde fair play içinde yarışmak, kaybettiğinizde de rakiplerinize saygı duymak daha önemldir. Hepinize iyi şanslar diliyorum" diye konuştu.

Geçit töreninde Türk bayrağını Rıza Kayaalp taşıdı

Açılış töreni havai fişek gösterisiyle başlarken, stadın zeminine katılan tüm ülkelerin bayrakları yansıtıldı. Daha sonra Türk ve Uluslararası Akdeniz Oyunları Komitesi (ICMG) bayrakları statta gezdirildi.

Bayrakların statta yerini almasının ardından oyunlara katılan ülkelerin geçit töreni düzenlendi. Türkiye'nin ismi anons edildiğinde stata bulunan seyirciler büyük coşku yaşadı. Türk bayrağını milli güreşçi Rıza Kayaalp taşırken diğer sporcularda ellerinde Türk bayraklarıyla Rıza'nın arkasında yürüdüler. Sporcuların statta yerlerini almasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün oyunların başlamasıyla ilgili telgrafı okunmasının ardından törende protokol konuşmaları yapıldı. Konuşmalardan sonra sporcu yeminini milli tekvandocu Nur Tatar, hakem yeminini futbol hakemi Mete Kalkavan yaptı. Geçit törenine katılan sporcular tribündeki yerlerini alırken Enbe orkestrası mini bir konser verdi.

Bu arada, açılış töreninin başında Mazhar Alanson şarkılarını seslendirdi.


11 yıl önce