|

PKK karakola saldırdı: 1 şehit

PKK, roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi. Saldırıda 1 asker şehit oldu, 6 asker yaralandı.

Aa
00:00 - 2/11/2012 Cuma
Güncelleme: 16:45 - 2/11/2012 Cuma
Yeni Şafak
PKK karakola saldırdı: 1 şehit
PKK karakola saldırdı: 1 şehit

Lice ilçesi Duru Jandarma Karakolu üs bölgesine teröristlerce saldırı düzenlendi. Diyarbakır'ın Lice ilçesi Duru Jandarma Karakolu üs bölgesine teröristlerce yapılan saldırıda 1 asker şehit oldu, 6 asker yaralandı. Çatışmada 2 terörist öldürüldü.

Edinilen bilgiye göre, Diyarbakır-Bingöl karayolu Hani yol ayrımında bulunan Duru Jandarma Karakolu'nun üs bölgesine terör örgütü PKK mensuplarınca roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. 

Güvenlik güçlerince karşılık verilmesi üzerine çıkan çatışma sürüyor. 

Diyarbakır Valisi'nden ilk açıklama

Lice ilçesindeki Duru Jandarma Karakolu Narlı üs bölgesine teröristlerce düzenlenen saldırıda 1 asker şehit oldu, 6 asker yaralandı.

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak yaptığı açıklamada, Diyarbakır-Bingöl karayolu Hani yol ayrımında bulunan Duru Jandarma Karakolu'nun Narlı üs bölgesine terör örgütü PKK mensuplarınca roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendiğini ve üs bölgesine sızma girişiminde bulunulduğunu söyledi.

Güvenlik güçlerince karşılık verilmesi üzerine çıkan çatışmanın yaklaşık 2 saat sürdüğünü ifade eden Toprak, şunları kaydetti: 

'Çatışma ile birlikte hemen bölgeye havadan ve karadan destek birlikleri intikal ettirildi. Çatışmada ilk belirlemelere göre 1 askerimiz şehit olurken, 6 askerimiz de yaralandı. Yaralılar, helikopterlerle Diyarbakır'daki hastanelere getirildi. Çatışmada, üs bölgesine sızma girişiminde bulunan teröristlerden biri üs bölgesine yakın bölgede biri de biraz daha uzakta ölü olarak ele geçirildi. Ölen teröristlerin sayısında artış olabilir. Bölgede havadan ve karadan operasyonlar sürüyor.'

11 yıl önce