|

PKK'nın hedefi Doğulu kızlar

İha
00:00 - 1/01/2009 Perşembe
Güncelleme: 18:47 - 1/01/2009 Perşembe
Yeni Şafak
PKK'nın hedefi Doğulu kızlar
PKK'nın hedefi Doğulu kızlar

Ankara, Bağdat ve Washington arasındaki üçlü ittifakla tasviyesine hız verilen ayrılıkçı terör örgütü PKK, köşeye sıkışınca hedefine bu kez Güneydoğulu genç kızları aldı.

Örgüte yakın bazı Kürt derneklerin faaliyet raporuna dayanan istihbarat bilgilerine göre, ilk aşamada 2009 yılı içinde Kürt kökenli genç kızların kandırılarak dağ kadrosuna dahil edilmesini ana hedef olarak gören örgütün, yeni bir açılım peşinde olduğu öne sürülüyor.

Terör eylemlerini sürdürmesi nedeniyle AB'nin yanı sıra, Türkiye, Suriye ve İran'ın operasyonlarının aralıksız devam etmesiyle köşeye sıkışan PKK'nın, son dönemlerdeki örgütten kopmaları da önlemek için bu yolu tercih ettiği vurgulanıyor.

İRAN KANADINDAN TAKVİYE

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ait askeri uçakların hava harekatı ile Kuzey Irak'taki barınaklarından kaçan çok sayıda militan kadrosunu, İran rejiminin istikrarını bozmaya yönelik eylem yapan Abdülrahman Hacı Ahmedi liderliğindeki PJAK'tan takviye ederek telafi etmeye çalışan PKK'nın, tuzağa düşürmeye çalıştığı kadın militanları kendi saflarına katarak, önceden de olduğu gibi dışarıya karşı sempati toplamaya çalıştığı ileri sürülüyor.

Buna göre, Güneydoğu'dan kandırılarak dağa kaçırılacak Kürt kökenli kızların, ilk etapta Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetime bağlı Süleymaniye'nin 15-20 kilometre doğusundaki İran hududu yakınlarında bulunan Kani Cengi kampına alınıp burada psikolojik ve stratejik eğitim verilmesi hedefleniyor.

Planlanan tuzağın önemli bir kısmını PKK'ya yakın bazı Kürt dernek ve teşkilatların yardımı ile organize edilmesi hedeflenirken, bu konuda örgütün Avrupa kanadının da ciddi şekilde propaganda yapacağı vurgulanıyor.

Daha önce de kadınları kullanarak uyuşturucu ve beyaz kadın ticaretiyle maliki yapısını güçlendiren PKK'nın, önceden de barındırdığı dağ kadrosundaki kadın militanları çoğaltarak bu yolla eylem faaliyetlerine yeni bir şekil vermeye çalıştığı ifade ediliyor.

Uzmanlar örgütün, alternatif olarak kadınlara yönelmesini, “çaresizlik” olarak nitelendiriyor.

PKK'nın şu anki silahlı kadrosunun yüzde 25'i kadın teröristlerden oluşuyor. Bu kadın profilinin 9'unu ise İran ve Suriyeli dişi militanlar oluşturuyor.

15 yıl önce