|

PKK'nın Suriye sorumlusu yakalandı

Suriye ile Türkiye arasında dostluk rüzgarları eserken, Suriye'den Türkiye'yi memnun edecek bir haber geldi. Hatay'ın parelinde bulunan Suriye topraklarında iki ülkenin ortaklaşa düzenlediği operasyonda PKK'nın Suriye sorumlusu 'Cudi' kod adlı Sadık Aslan yakalandı.

Cihan
00:00 - 4/04/2007 Çarşamba
Güncelleme: 13:45 - 4/04/2007 Çarşamba
Yeni Şafak
PKK'nın Suriye sorumlusu yakalandı
PKK'nın Suriye sorumlusu yakalandı

Aslan'ın, Türk güvenlik güçleri ile Suriye güvenlik güçlerinin yürüttüğü ortak operasyon sonucu çok sayıda mühimmat ve 6 arkadaşı ile birlikte yakalandığı bildirildi. 5 ay önce Şanlıurfa'nın Bozova ilçesinde yakalanan PKK'nın Suriye lojistik sorumlusu 'Mazlum-Hacı' kod adlı Mustafa Taş'ın Hatay cezaevinden özel izinle çıkartılarak Suriye'deki operasyona götürüldüğü ve onun verdiği bilgiler çerçevesinde nokta operasyonların yapıldığı öğrenildi.


Türkiye- Suriye Güvenlik Komisyonu ile yapılan gizli toplantıya Türkiye'den istihbarat ve terör konusunda uzman yetkililer ile Halep Siyasi Güvenlik Bürosu Başkanı Albay Nasır El Ali, Siyasi Güvenlik Bürosu Subayı Yarbay Halil El Molla'nın katıldığı bildirildi


Türkiye'de silahlı ve siyasi faaliyetlerde bulunan Mustafa Taş'ın güvenlik güçlerine örgüt hakkında önemli bilgiler verdiği kaydedildi.


Bu bilgiler içerisinde örgütün askeri kanat sorumlusu Suriyeli 'Bahoz' kod adlı Fehman Hüseyin, 29 yaşındaki Mustafa Taş'a Hatay'ın Amanos Dağları'na aktarımı sağlamak üzere Suriye'de siyasi alanda faaliyet göstermesini önermesi de yer alıyor. Amanos Dağları'na geçişi gece Halep üzerinden Afrin kasabasının Firfirik Köyü'nün üst tarafından yaptıklarını güvenlik güçlerine anlatan Taş, geçtiğimiz günlerde Hatay'ın Hassa ilçesinde ele geçirilen 10 kilo C-4 patlayıcını Amanos dağlarına göndermeye çalıştıklarını açıklamış.Kuzey Irak'tan gelen 6 kişilik grubu dikkat çekmemesi için Suriye askerinin giydiği elbiselerle Hatay'ın Hassa İlçesi üzerinden Amanoslar'a 10 kilo C-4 patlayıcı ile gönderdiklerini güvenlik güçlerine anlatan Taş, ayrıca Türkiye metropollerinde eylem yapmak üzere 6 bombacıyı Hatay üzerinden Türkiye'ye geçirdiklerini aktarmış.


Bu arada PKK'nın İran'dan Türkiye'ye yapılan girişler sıkıntılı olduğu için son dönemlerde Suriye sınırı kullanıldıkları bilgilerini de veren Taş'ın patlayıcıların geçisiyle ilgili irtibatların internet üzerinden sağlandığını bildirdiği öğrenildi.


17 yıl önce