|

PKK'ya Şemdinli dersi

Şemdinli-Zorgeçit'te 5 Mehmetçiği şehit eden PKK'lı teröristler havadan ve karadan ablukaya alındı. Sıcak temasta 16 PKK'lı öldürüldü. Gece şehir merkezinde saldırı düzenleyen 30 kişilik PKK'lı grup püskürtülürken, çatışmada 5 PKK'lı etkisiz hale getirildi. Umurlu ve Derecik kırsalında 2 askeri şehit eden hainlere yönelik operasyonda ise 5 terörist öldürüldü.

Haber Merkezi
00:00 - 24/08/2012 Cuma
Güncelleme: 01:17 - 24/08/2012 Cuma
Yeni Şafak
PKK'ya Şemdinli dersi
PKK'ya Şemdinli dersi

Hakkari kırsalında geçtiğimiz ay güvenlik güçlerine 300 teröristle saldıran ve geride yaklaşık 200 ölü bırakan PKK, dün de 3 ayrı çatışmada 26 kayıp verdi. Şemdinli Zorgeçit'teki birliğe saldırarak 5 Mehmetçiği şehit eden, 7 askerin de yaralanmasına yol açan PKK'lı gruba karşı geniş çaplı bir operasyon başlatıldı. Hava destekli operasyonda TSK'ya ait F-16 savaş uçakları da teröristlerin kaçış noktalarına bomba yağdırdı. Güvenlik güçleri yer yer teröristlerle sıcak temas sağladı. Çıkan çatışmalarda 16 teröristin öldürüldü. Operasyonun devam ettiği bildirildi.

İKİ BİRLİĞE SALDIRI: 2 ŞEHİT

Bu arada başka bir terörist grup da Hakkari Şemdinli ilçesine bağlı Derecik Karakolu ve Umurlu karakollarına saldırı düzenledi. Derecik Karakolu'na havan topu ile düzenlenen saldırıda 1 asker şehit düştü. Umurlu Karakolu'na uzun namlulu silah, havan topu ve roketatarlarla düzenlenen saldırıda da 1 Mehmetçik şehit oldu, 5 asker de yaralandı. Durumu ağır olan 2 asker helikopterlerle Van'a sevk edildi. Saldırının ardından bölgede operasyon başlatıldı. Çatışmalarda 5 terörist ölü ele geçirildi.

ŞEHİR MERKEZİNDE ÇATIŞMA

Akşam saatlerinde de Şemdinli kent merkezine giren 30 kişilik terörist grup, ilçe kaymakamlığı, emniyet müdürlüğü ve jandarma komutanlığına eş zamanlı saldırı düzenledi. Güvenlik güçleri saldırıya anında karşılık verdi. Halkın sokaklarda olduğu saatlerde yaşanan çatışma nedeniyle panik yaşanırken ilçe sakinleri ev ve işyerlerine sığındı. Özel Harekat timleri teröristlerin bulunduğu noktalara müdahale ederken sivil halkın zarar görmemesi için sürekli anonslar yapıldı. Çatışmada 5 terörist etkisiz hale getirilirken, teröristlerin ateşine hedef olan bir evde ise yangın çıktı. İlçe merkezi ve çevresinde hava destekli operasyonlar gün boyu sürdü.

BOMBA DÜZENEKLİ ARAÇ YAKALANDI

Öte yandan Yüksekova'da bir araçta yapılan aramada bomba düzeneği ele geçirildi. Patlamaya hazır şekilde ayarlandığı bildirilen bombanın bulunduğu aracın sürücüsüyle birlikte 5 kişi gözaltına alındı. Bu arada Şanlıurfa'da bir teröristin 50 kilo patlayıcı ile yakalandığı haberi ise Şanlıurfa Valiliği'nce yalanlandı.


Orgeneral Kıvrıkoğlu çatışma bölgesinde

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, operasyona nezaret etmesi ve güvenlik güçlerine moral takviyesinde bulunulması için Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu'nu bölgeye gönderdi. Hakkari'ye gelen Org. Kıvrıkoğlu, bölgedeki birlikleri denetleyerek operasyonları yerinde kontrol etti. Kıvrıkoğlu, yaptığı açkılamada, 'Bölgedeki faaliyetlerimiz aralıksız devam edecektir. Dünkü faaliyetlerde maalesef 5 şehidimiz var. Ama bölücü terör örgütüne de çok büyük zayiat verilmiştir. Birliklerimiz kahramanca karşı koymuş, gerekli her türlü önlem alınmıştır. Bizler her zaman halkımızın yanındayız. Halkımız endişelenmesin. Türk ordusu, Türk Silahlı Kuvvetleri halkın ve bölgenin emniyetini sağlamakla üstlenmiş olduğu göreve devam edecektir.

12 yıl önce