|

Polis, kayıp üniversiteli için 40 bin telefon dinlemiş

İnegöl'de, 2010 yılında kaybolan ve bugün cesedi bulunan üniversite öğrencisi Sinem Yurdanur'u bulmak için özel bir ekip kurulduğu ve bu ekibin yaklaşık 40 bin telefon görüşmesini takip ettiği bildirildi.

Aa
00:00 - 26/02/2013 Salı
Güncelleme: 19:31 - 26/02/2013 Salı
Yeni Şafak
Polis, kayıp üniversiteli için 40 bin telefon dinl
Polis, kayıp üniversiteli için 40 bin telefon dinl

İnegöl Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, polis ekipleri, 2010 yılının haziran ayında kaybolan İnegöl Meslek Yüksekokulu 2. sınıf öğrencisi Sinem Yurdanur'u arama çalışmaları kapsamında, özel bir ekip kurdu.

İnegöl İlçe Emniyet Müdürü Murat Sevinç, gazetecilere yaptığı açıklamada, kayıp başvurusunun ardından tek tek tüm ihbarları değerlendirdiklerini belirterek, ''Savcılık aracılığıyla teknik takibe başladık. Yoğun bir telefon trafiği vardı. Biz Sinem ile telefon irtibatı kuran kim varsa onları tekrar bir değerlendirme içerisine aldık. Bu kapsamda kurduğumuz özel bir ekip aracılığıyla yaklaşık 40 bin telefon görüşmesini takip ettik'' dedi.

Kurdukları ekibi Sinem Yurdanur'un psikolojik yapısını öğrenmek amacıyla 3-4 ay önce İstanbul'a gönderdiklerini kaydeden Sevinç, ''Ekibimiz ailesi ile görüştü ve bir gün İstanbul'da kaldı. Kızın odasında bizim işimize yarayabilecek, bugün için değerlendirebileceğimiz ne var diye düşündük. Arkadaşlar tekrar ailesinden müsaade almak kaydıyla odasında kitaplarına baktılar, odasının dizaynına baktılar. Odasının şekline şemalına baktılar. Yani ilk önce kızın yapısını öğrenmeye çalıştık'' diye konuştu.

Araştırma kapsamında cezaevinde hükümlü bulunan bazı kişilerle görüştüklerini dile getiren Sevinç, şöyle devam etti:

''Cezaevinde yatan ve telefon kayıtlarında tespit edilen Rıfat A'nın ifadesi doğrultusunda Bursa Emniyet Müdürlüğünün de desteğiyle Çaykaya köyü Boğazova mevkisine gittik. Burada genç kızımızın cesedini bir battaniye içerisine sarılmış ve üzerine çarşaf geçirilmiş bir vaziyette bulduk. Olay böylece çözüldü.''

2010 yılının haziran ayında kaybolan İnegöl Meslek Yüksekokulu 2. sınıf öğrencisi Sinem Yurdanur, o tarihten itibaren aranıyordu. Genç kızın cesedi, Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğüne bağlı ekiplerin 20 Mart 2012 tarihinde İnegöl'de gerçekleştirdiği operasyonda tutuklanan Rıfat A'nın ifadesi neticesinde, bugün öğleden sonra Çaykaya köyü Boğazova mevkisinde bir çukura atılmış halde bulunmuştu.


11 yıl önce