|

Polis kontrol noktasına intihar saldırısı

Güvenlik güçlerinin takibe aldıkları otomobil, uyarılara rağmen durmadı ve Mersin il merkezinin Adana girişinde bulunan Gözne kavşağında patladı.

Yeni Şafak
00:00 - 19/08/2008 Salı
Güncelleme: 16:13 - 19/08/2008 Salı
Yeni Şafak
Polis kontrol noktasına intihar saldırısı
Polis kontrol noktasına intihar saldırısı

Mersin'de Gözne otoban girişi Bölge Trafik Müdürlüğü önünde şüphe üzerine takibe alınan otomobilde patlama meydana geldi.


Araçta bulunan intihar bombacısının, polislerin dur ihtarında bulunmasının ardından yakalanmamak için bombayı patlattığı bildiriliyor.


12 POLİS YARALANDI

12 polis memurunun yaralandığı olayda araçta bulunan terörist öldü. Yaralı polislerden 4'ünün MEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi, diğerlerinin Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı, olay yerinde yoğun güvenlik önlemleri alındığı bildirildi.


Öte yandan Mersin'de iki gün öncesinde bir ihbar alındığı ve şüpheli bir aracın arandığı belirtildi.


Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Adana-Mersin otoyolu Gözne çıkışından Mersin'e doğru hareket eden beyaz bir otomobilin, bölge trafik müdürlüğü yakınlarında polisler tarafından durdurulduğunu, ancak içinde bulunan bir kişinin yakalanacağını anlayınca patlamayı gerçekleştirdiğini kaydetti.


Aksoy, şu an biri ağır 12 polis memurunun yaralı olduğunu belirterek, “canlı bomba ihtimali üzerinde duruyoruz. Konuyla ilgili araştırma sürüyor” dedi.


Bu arada, yaralı polis memurları olduğunun telsizden anons yapılması sonrası çok sayıda meslektaşları kan vermek ve destek olmak için hastanelere gitti.



YARALANAN 12 POLİS MEMURUNUN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ

Adana-Mersin Otoyolu Gözne çıkışında ihbar üzerine durdurulan bir otomobilde meydana gelen patlamada yaralanan 12 polis memurunun kimliği belli oldu.


Olay yerinde ölen ve canlı bomba olduğu tahmin edilen kişinin ise kimliği araştırılıyor. Olayda yaralanan polis memurları Ferhan Tek, Fettah Ateş, Ali Çetiner, Mehmet Çelik, Yusuf Ayan, Veysel Baytan, Abdulkadir Boyraz ve Tayfun Aktürk'ün Mersin Devlet Hastanesi, Burhan Uğur, Nuri Güleryüz, Adnan Ülke ve Mehmet Bayhan ise MEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavileri sürüyor.


Valilik yetkilileri, yaralı polislerden ikisinin ameliyata alındığını, diğerlerinin ise hayati tehlikesinin bulunmadığını, önemli bölümünün ayakta tedavi gördüğünü kaydettiler.

ARAÇ GAZİANTEP PLAKALI

Yetkililer, bu arada, ilk gelen bilgide patlamanın meydana geldiği aracın Şanlıurfa plakalı değil, olay yerinde yapılan inceleme sonrası Gaziantep plakalı olduğunun belirlendiğini kaydettiler.



13 POLİS MEMURUNDAN 10'U TABURCU EDİLDİ

Mersin'de meydana gelen patlamanın ardından tedavi altına alınan 13 polis memurundan 10'unun taburcu edildiği öğrenildi.

Alınan bilgiye göre, Mersin-Adana Otoyolu Gözne çıkışından Mersin'e doğru hareket eden bir otomobilde meydana gelen patlamada yaralanarak Mersin Devlet Hastanesi ile Mersin Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine kaldırılan 13 polis memurundan 10'u taburcu edildi.

Yaralı polis memurları Abdulkerim Boyraz ile Ferhan Tek'in Mersin Devlet Hastanesinde, Mehmet Bayhan'ın ise Mersin Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesindeki tedavisi sürüyor. Bu arada, patlamanın ardından trafiğe kapatılan Adana-Mersin Otoyolu Gözne çıkışlarının ise tekrar trafiğe açıldığı bildirildi.


16 yıl önce