|

Polis şefleri AB'de

8 daire başkanı ile 5 il emniyet müdürü, Bakan Atalay'ın talimatı ile AB ülkelerine gönderilecek. Entelektüel emniyetçiler, AB ülkelerinde “sözde Ermeni soykırımı”, “Kürt sorunu”, “terör” ve “insan hakları” gibi konularda Türkiye lehine lobi faaliyeti yapacaklar

Evin Göktaş
00:00 - 29/06/2009 Pazartesi
Güncelleme: 02:50 - 29/06/2009 Pazartesi
Yeni Şafak
Polis şefleri AB'de
Polis şefleri AB'de

Son çıkan kararname ile görevlerinden alınan 8 daire başkanı ile il emniyet müdürleri, Bakan Atalay'ın talimatı ile yurt dışı işlerde görevlendirildi. Yurt dışında görev yapacak polis şeflerine, iki haftadır gidecekleri ülkeler hakkında Dış İşleri Bakanlığı'nda eğitim veriliyor. Muhtemelen bu hafta içinde İngiltere, Almanya, Fransa, Hollanda, İtalya, Danimarka ve Azerbaycan'da görev başı yapacak olan 13 daire başkanı ve emniyet müdüründen isimleri belli olanlar şunlar: Dış İlişkiler eski Daire Başkanı Recep Gültekin, Yabancılar Hudut ve İltica eski Daire Başkanı Mehmet Terzioğlu, Güvenlik eski Daire Başkanı İsmail Çalışkan, Bilgi İşlem eski Daire Başkanı Ahmet Kocabal, Antalya eski Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan, Mersin eski Emniyet Müdürü Süleyman Ekizer, Eskişehir eski Emniyet Müdürü Savaş Yücel, Erzincan eski Emniyet Müdürü Ahmet Çimen.


TEŞKİLATIN ENTELEKTÜELLERİ

Atalay, görevlerini şimdiye kadar başarı ile sürdüren daire başkanı ve il emniyet müdürlerinin, bundan sonra uluslararası alanda Tarkiye'ye çok yararlı işler yapacaklarını tespit etti. 200 bin kişilik Polis Teşkilatı'nın “entellektüel” takımını oluşturan bu isimleri AB ülkelerinde “emniyet ateşesi” olarak görevlendiren Atalay, geriye kalan 5 kişiyi ise bu hafta içinde belirleyecek.

AB ülkelerinde göreve başlayacak olan eski daire başkanı ve il emniyet müdürlerinin hepsi, Türkiye'nin genel sorunları hakkında derinlemesine bilgi sahibiler. Bir “büyükelçi” kadar konulara vakıf olan polis şeflerinin, şimdiye kadar çeşitli konularda yayımlanmış çok sayıda makaleleri bulunuyor.


Hepsi okumuş çocuklar

Dış İlişkiler eski Daire Başkanı Recep Gültekin, uzun yıllardır bu birimin başında bulunuyordu. En son kararname görev yeri değişen Gültekin, Teşkilat'ın adını dünyaya duyurmak için yıllardır yoğun bir çalışma sergiledi. Şimdiye kadar uluslararası onlarca sempozyum, konferans ve panelde konuşan, onlarca anlaşmaya imza atan Gültekin, Emniyet Teşkilatı'nın AB'ye uyumunu sağlamada baş rollerde görev aldı.

Yabanclar Hudut ve İltica eski Daire Başkanı Mehmet Terzioğlu da özellikle “Vakıflar, Din Özgürlüğü, Azınlıkların Korunması, Türk olmayan Ruhban sınıfı vize ve ikamet izni sorunları” konusunda önemli projeler hayata geçirdi.


TEKNOLOJİK DEVRİM YAPTI

Bilgi İşlem eski Daire Başkanı Kocabal, Teşkilat'ta “teknoloik devrim” yaparken, Güvenlik Daire eski Başkanı Çalışkan, özellikle Çevik Kuvvet'in modernizasyonu konusunda “reform” niteliğinde projelere imza attı. Yine yurt dışında görevlendirilen Antalya eski Emniyet Müdürü Arslan da, Teşkilat'ın eli kalem tutan polis şeflerinin başında yer alıyor. Arslan'ın yayımlanmış çok sayıda kitap ve makalesi bulunuyor.



15 yıl önce