|

Polise atarken kendini yaktı

Şırnak Silopi'de Kaymakamlık binasına molotof atmak isteyen bir gösterici, şişe elinde parçalanınca alevler arasında kaldı.

Dha
00:00 - 16/02/2014 Pazar
Güncelleme: 17:19 - 16/02/2014 Pazar
Yeni Şafak
Polise atarken kendini yaktı
Polise atarken kendini yaktı

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde Abdullah Öcalan'ın Türkiye'ye getirilmesini protesto etmek isteyen BDP'liler yürüyüş düzenledi. BDP Şırnak Milletvekili Selma Irmak'ın da bulunduğu yürüyüşe katılanlar arasında yaklaşık 50 kişilik yüzleri kapalı bir grup da yer aldı.

Grubun yürüyüşü sırasında Silopi Kaymakamlık binası önünde bulunan polis zırhlı araçları kaymakamlık bahcesine alınırker, BDP'li görevliler kaymakamlık binasına saldırı olmaması için bina önünde güvenlik önlemi aldı. Bu sırada Sanat Sokak kesiminde güvenlik önlemi alan polisin zırhlı aracı atılan molotof nedeniyle alev aldı. BDP Milletvekili Selma Irmak. olay yerinden hemen uzaklaştırılırken, göstericiler zırhlı araçlar birlikte kaymakamlık binasına molotof, havai fişek ve taşlar ile saldırdı. Kaymakamlık binasına bulunan polislerde pencelerden göstericilerin bulunduğu noktaya gaz bombası attı.

Son anda yanmaktan kurtarıldı

Kaymakamlık binasına molotof kokteyli atmak isteyen bir gösterici, molotof aterken şişe elinde parçalanınca alevler arasında kaldı. Bölgede bulunanların müdahale ettiği göstericinin üzerindeki alevler söndürülerek, yanmaktan son anda kurtarıldı.

Polisin müdahalesi sonucu İpekyolu'na kaçan göstericiler buradan geçen TIR ve araçları durdurup yolu kapattı. Polisin müdahale ettiği göstericiler ara sokaklara kaçtı.

18 kişi gözaltına alındı

Bu arada Şırnak Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kent merkezi Cizre ve Silopi ilçelerinde düzenlediği operasyonlarda 18 kişiyi gözaltına alındı. Bu kişilerin adreslerinde yapılan aramada 1500 molotof kokteyli, 100 havai fişek bol miktarda örgütsel doküman ele geçirildi.

10 yıl önce