|

Poliste tuzaklı saldırı alarmı

Kazım Canlan
00:00 - 24/08/2012 Friday
Güncelleme: 01:19 - 24/08/2012 Friday
Yeni Şafak
Poliste tuzaklı  saldırı alarmı
Poliste tuzaklı saldırı alarmı

Terör örgütü PKK'nın Gaziantep'te gerçekleştirdiği bombalı saldırıda 9 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), Türkiye genelinde önlemlerini üst seviyeye çıkarma kararı aldı. Teşkilatın tüm il emniyet müdürlüklerine 'ivedi' koduyla gönderdiği uyarı yazısında, güvenlik güçlerinin yaptığı operasyonlar sonucunda terör örgütünün kayıplarının artığına vurgu yapılarak, PKK'nın bunun telafi edilmesi için örgütün yeni kanlı eylemler peşinde olduğunun altı çizildi.

Terör örgütünün yeni süreçte sürekli olarak yöntem değişikliğine gittiğinin belirtildiği yazıda şu bilgilere yer veriliyor: 'Örgütün yeni dönemde saldırılarını çalıntı yada kiralanmış araçlarla yapması beklenmektedir. Özellikle, örgüt yeni saldırılarla öncü bir araç gönderip, saldırıları ikinci bir araçla yapma planı peşindedir. Bu doğrultuda şüpheli araçların kontrollerinin sürekli yapılması gerekmektedir.' Emniyetin talimatında teşkilat mensuplarının çelik yelek kullanmalarının önemine vurgu yapıldı.

Bu arada İçişleri Bakanlığı, özellikle çalıntı araçların yurt içinde daha etkili bir şekilde takip edilebilmesi için ortak bir MOBESE sistemi oluşturulması için kolları sıvadı.

12 years ago