|

Pompalı tüfekle polisi vurdu

İha
00:00 - 1/01/2010 Cuma
Güncelleme: 13:48 - 1/01/2010 Cuma
Yeni Şafak
Pompalı tüfekle polisi vurdu
Pompalı tüfekle polisi vurdu

Fethiye'de bir barda aşırı alkol aldıktan sonra otomobiliyle kaza yapan Mehmet Uysal, olayın şokuyla aracında bulunan pompalı tüfekle rastgele ateş açtı. Uysal'ın açtığı ateş sonucu bir polis memuru bacağından yaralandı.

Turgut Özal Bulvarı üzerinde bir barda eğlenerek yeni yıla giren Mehmet Uysal (24), eğlencenin sonunda evine gitmek üzere otomobiline bindi. Alkollü olan Mehmet Uysal, Çalış bölgesinde aynı bulvar üzerinde park halindeki bir araca çarptı.

Kazadan yara almadan kurtulan Uysal, diğer araç sahipleriyle tartışmaya başladı. Uysal tartışmanın etkisiyle sinirlenince, otomobilinde bulunan pompalı tüfeği çıkarıp sağa sola rastgele ateş etmeye başladı. Bu sırada olay yerine giden İzzet Kelkenez isimli polis memuru açılan ateşle bacağından yaralandı. Yaralı polis ambulansla hastaneye kaldırıldı. Diğer polisler Uysal'ın peşine düştü. Fethiye caddelerinde Mehmet Uysal'ı kovalamaca başladı.

Uysal elindeki pompalı tüfekle "Gelin lan gelin, sıkıysa gelin yakalayın beni" diye bağırdı. Dakikalarca caddelerde araçlarıyla ve yürüyerek Uysal'ı takip eden polisler, Uysal'ı bir anlık dalgınlığı sonucu tüfeğiyle birlikte yakaladı. Yere yatırılan ve tüfeği elinden alınan Uysal, polisler tarafından etkisiz hale getirildi. Uysal'ın havaya üç el ateş açtığı ve tüfekteki mermilerin tamamen bittiği belirtildi. Uysal, polis aracına bindirilerek Günlükbaşı Karakolu'nda gözaltına alındı. Olayla ilgisi olmayan bazı vatandaşlar da gazetecilere saldırarak küfretti. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

14 yıl önce