|

Porsche'li Akçin'e 5.5 yıl hapis

Müşterilerinin hesabından 591 bin YTL'yi zimmetine geçirdiği iddiasıyla yargılanan bankacı Köpük Akçin, 5 yıl 6 ay hapis ve 16 bin YTL adli para cezasına çarptırıldı

Ali Oktay
00:00 - 8/11/2007 Perşembe
Güncelleme: 02:21 - 8/11/2007 Perşembe
Yeni Şafak
Porsche'li Akçin'e 5.5 yıl hapis
Porsche'li Akçin'e 5.5 yıl hapis

Müşterilerin hesabından zimmetine 591 bin YTL'yi geçirerek kendisine arsa ve Porsche marka lüks araba aldığı iddiasıyla tutuklu yargılanan bankacı Köpük Akçin'e 5 yıl 6 ay, 'zimmet' suçuna azmettirmekten yargılanan eski sevgilisi Mehmet Alper Kuyumcu'ya 8 yıl 4 ay hapis cezası verildi. İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasında, Akçin'in avukatı, müvekkilinin baskılar nedeniyle zimmet suçunu işlediğini öne sürdü. Son sözü sorulan Akçin de, "Gözaltı sırasında paraları ne şekilde aldığımı, kimlere verdiğimi, alan kişilerin bu parayı hangi kaynaklara aktardığını açıkladım" dedi. Eski polis Güniz Akkuş'a, sevgilisi Mehmet Alper Kuyumcu'yu kaçırtarak tehdit iddiasıyla yargılandığı davadan beraat eden Akçin, "Ben bankacıyım. Bunun dışında hiçbir yasadışı faaliyetim yoktur" dedi. Tutuklu sanık Kuyumcu da, "Zimmetle ilgim yok. Bilgisayar kullanmayı bile bilmem" diye konuştu.

KALAN PARAYI GERİ ÖDEYECEKLER

Mahkeme, Akçin ile Kuyumcu'nun, 5411 Sayılı Bankacılık Kanunu'nun ilgili maddesi gereği, önce 8 yıl hapis cezasına çarptırılmalarına hükmetti. Daha sonra zimmet olayında azmettirenin tam olarak belli olmadığı ve soruşturma sırasında Kuyumcu'nun kimliğini de açıklaması nedeniyle Akçin'in cezası, 5 yıl 4 aya düşürüldü. Mahkeme, Akçin'in cezasını 5 yıl 6 ay 20 gün hapis ve 16 bin YTL adli para cezasına çevirdi. Kuyumcu'nun da 8 yıl 4 ay hapis ve 24 bin YTL adli para cezasına çaptırılmasına hükmeden mahkeme, banka zararından 95 bin YTL'nin iade edildiğini belirterek, geriye kalan 497 bin YTL'nin her iki sanıktan tahsil edilmesine karar verdi.




16 yıl önce