|

Protokolde bağdaşa özür geldi

Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar, ayakkabılarını çıkardığı için özür diledi.

Aa
00:00 - 8/09/2007 Cumartesi
Güncelleme: 18:41 - 8/09/2007 Cumartesi
Yeni Şafak
Protokolde bağdaşa özür geldi
Protokolde bağdaşa özür geldi

Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar, bugün bir gazetenin manşetinde yer alan, Unesco'nun düzenlediği Mevlana etkinliğinde ayakkabılarını çıkarıp koltukta bağdaş kurduğu fotoğrafıyla ilgili olarak, “Şehrim ve ülkem adına tüm kamuoyundan özür diliyorum” dedi.

Yarar, bugünkü Hürriyet gazetesinde Paris'teki UNESCO binasında Mevlana'nın 800. doğum yıl dönümü kutlama etkinlikleri çerçevesinde düzenlen programda ayakkabılarını çıkarmasıyla ilgili yayınlanan haberi, Konya Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında değerlendirdi.

UNESCO binasında düzenlenen programda Konya adına sema etkinliği yapıldığını, bu programla ilgili bugün Hürriyet gazetesinde kendisinin de fotoğrafının yer aldığı bir haber yayınlandığını anımsatan Yarar, “Ortaya çıkan bu durumdan dolayı şehrim ve ülkem adına tüm kamuoyundan özür diliyorum. Olmaması gereken, yapılmaması gereken bir hareketti. Hiçbir gerekçesi olmayan bir durum olduğunun da farkındayım” diye konuştu.

Gün boyu yoğun geçen programlardan dolayı uzun süredir devam eden ayağındaki rahatsızlığın, tekrar nüksettiğini öne süren Yarar, şunları kaydetti:

“Ciddi acı ve ızdırap çektim. Zira o gün sabahın 09.00'undan akşam 22.00'ye kadar devam eden sempozyum, sergi açılışı ve diğer etkinliklerin yoğun olduğu bir gündü. Bundan dolayı akşam 20.00 civarında sema topluluğunun programı bittikten sonra 2. sırada Afganistan topluluğu sahnede yer alınca 1-1.5 dakika süre içinde, ayağımı dinlendirme lüzumu duydum.

Ayakkabımda yeni olduğu için bayağı sıktı. Bu nedenle yorgunluğun ve ayağımdaki sancının bir eseri olarak bu davranış ortaya çıkmış oldu. 4 yıldan fazla basın mensupları olarak beni yakından tanırsınız ki çabam hep Hazreti Mevlana'yı, Konya'yı tanıtmaktır. Hiçbir zaman Hazreti Mevlana'ya saygı ve hürmette kusur etmemeye çalıştım. Saygısızlığın doğru olmadığını pek çok yerde dile getirdim. Bu hoş olmayan görüntüyü verdiğim için de ciddi anlamda üzgünüm.”

“UYUMLU GİYİNMEYE İHTİMAM GÖSTERİRİM”

Giyinmeyi seven bir insan olduğunu, uyumlu giyinmeye ihtimam gösterdiğini belirten Yarar, “Çorabım beyaz değildi. Bej pantolonumun altında bej renkli bir çoraptı. Sanırım flaş patlayınca beyaz gibi görünmüştür. Ayakkabımın arkasına basmam zaten mümkün değil. Burada dinlenmek için bunu yaptım. Ben bırakın yüksek mercilerdeki insanların bulunduğu bir yeri, normal hayatta bile böyle bir davranış sergilemem” diye konuştu.

17 yıl önce