|

Putin'in danışmanı el öpmeye geldi

Antalya'da 2008'den bu yana 'Umut Bebek'e annelik yapan Gülsüm Kabadayı'yı Rusya Devlet Başkanı Putin'in danışmanı Ramin Gasymov ziyaret etti. Rusya'da kahraman olan Gülsüm annenin elini öpen Gasymov, 'Rusya'da 'kutsal kadın' ilan edildiniz. Bütün dünya yaptığınızı konuşuyor' dedi.

.
00:00 - 18/02/2013 Pazartesi
Güncelleme: 22:57 - 17/02/2013 Pazar
Yeni Şafak
Putin'in danışmanı  el öpmeye geldi
Putin'in danışmanı el öpmeye geldi

Antalya'da geçirdiği trafik kazası sonrası komaya giren Umut'a yıllardır anne şefkati ile bakan Gülsüm Kabadayı'yı, Rusya'da katıldığı televizyon programında diz çöküp elini öpen Rusya Liberal Demokrat Parti Milletvekili Roman Khudyakov, evinde de ziyaret etti. Khudyakov Gülsüm Ana'nın elini ziyaret esnasında yeniden öptü.

RUSYA DEĞİL, DÜNYA HAYRAN

Roman Khudyakov, Gülsüm Kabadayı'ya 'yılın annesi' unvanın verilmesi için Rusya Parlamentosu'nda teklif vereceğini söyledi. Rusya'nın resmi televizyon kanalında programa Gülsüm Kabadayı ile birlikte katıldığını hatırlatan Milletvekili Khudyakov, "Yayında içimden gelerek Gülsüm hanımın elini öperek diz çöktüm. Ülkemde bana reklam yapmak için böyle hareket ettiğimi düşünerek tepki gösterenler oldu. Asla reklam ve politika yapmadım. Gülsüm Kabadayı, Rusya'da ve Türkiye'de bu sevgiyi fazlasıyla hak ediyor. Ona sadece Rusya değil, dünya hayran" dedi. Rusya Meclis Başkanı Danışmanı Ramin Gasymov da bu davranışın Rusya'da karşılaşılabilen bir durum olmadığını kaydederek, "Türkiye'de böyle şeyler çok sık karşılaşılabilen durumlar olabilir, ancak biz ilk olarak böyle bir şeyle ilk defa karşılaştık" dedi.

Umut'u bırakmam, annesi gelsin

Rus milletvekili Roman Khudakov'un ziyaretinden çok memnun ve mutlu olduğunu dile getiren Gülsüm Kabadayı Umut adını verdiği gencin annesinin bir an önce bulunmasını temenni etti. Gülsüm Kabadayı, "Ama annesi bulunsa da ben Umut'u veremem. Annesi de gelsin bizimle yaşasın. O benim bir parçam oldu. Ben Umut'u hiçbir yere bırakmam. Evime kadar gelmeniz ben çok onurlandırdı" diye konuştu. Ziyaret katılan Rus heyet, Gülsüm Kabadayı ile bir süre sohbet ettikten sonra ihtiyaçları ve dileklerini dinleyerek, evden ayrıldı.

Ayakta alkışlandı

Hasta gence gönüllü annelik yapan Kabadayı, 4 yıldan fazla süredir 'Umut' ismini verdiği gencin bakımını üstlendi. 'Umut' hikayesi, Rus uyruklu olduğu düşünülmesinden dolayı Rusya televizyonuna konu olmuştu. Kabadayı, Rusya'da giderek programa katılmış ve programdakiler tarafından ayakta alkışlanmıştı.

11 yıl önce