|

RTÜK yeni düzenleme istiyor

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Zahit Akman, bugüne kadar yasaklayıcı değil, düzenleyici bir yaklaşımı prensip edindiklerini belirterek, “Etkin ve adil bir çalışma için şu anda yasamızda oluşan boşluk ve aksaklıkların giderilmesi noktasında yeni bir yasal düzenleme talep ediyoruz” dedi.

Anka
00:00 - 3/11/2007 Cumartesi
Güncelleme: 18:50 - 3/11/2007 Cumartesi
Yeni Şafak
RTÜK yeni düzenleme istiyor
RTÜK yeni düzenleme istiyor

Plan Bütçe Komisyonu'nda RTÜK'ün 2008 yılı bütçesi üzerinde konuşan Akman, kurumun yapısı, çalışmaları hakkında komisyona geniş bilgi sundu. Kamuoyunda radyo ve televizyon yayınlarının etkileri konusunda bilinçlendirme amacıyla çeşitli çalışmaların yürütüldüğünü belirten Akman, “Gençlerimizin ve çocuklarımızın televizyon yayınlarından etkilenmelerini önlemek ve özellikle şiddet içeren yayınlara karşı duyarlılık yaratmak amacıyla tüm ilköğretim okullarındaki sınıf öğrencilerinin katılımıyla çeşitli etkinlikler düzenledik” dedi.

RTÜK'ün, uluslararası alanlarda da faaliyetleri bulunduğuna işaret eden Akman, “Bu faaliyetleri üç ana başlıkta topluyoruz. Bunlar, Avrupa Konseyi, Avrupa Birliği ve uluslararası platformlar ve ikili ilişkilerdir” diye konuştu.

Akman, etkin ve adil çalışma için yeni yasal düzenleme talep ettiklerini dile getirdi.

16 yıl önce