|

RTÜK'e şikayetler yüzde 60,3 azaldı

RTÜK'ün televizyon kanallarından “Kadın programlarını düzeltin” ricası üzerine bazı kadın programlarının kaldırılması bazılarının ise içeriğinin değişmesinin ardından RTÜK'e gelen şikayetlerde yüzde 60.8 oranında azalma oldu.

Anka
00:00 - 2/12/2006 Cumartesi
Güncelleme: 11:20 - 2/12/2006 Cumartesi
Yeni Şafak
RTÜK'e şikayetler yüzde 60,3 azaldı
RTÜK'e şikayetler yüzde 60,3 azaldı

Kadın programlarının RTÜK'ün isteğiyle değiştirilmesinin ardından ardından şikayetler yüzde 60.8 oranında azaldı.

RTÜK'ün talebi üzerine yayın kuruluşlarının temsilcileri, program yapımcıları ve televizyonların izleyici temsilcileri 28 Kasım'da İstanbul'da bir araya geldiler. Toplantı sonucunda yoğun şikayetlere neden olan bazı programlarda değişikliğe gidilmesi kararlaştırıldı. Bu karar ertesi günden itibaren yayın kuruluşlarınca uygulamaya konuldu.


444 1 178 NUMARASI ŞİKAYETLER İÇİN

RTÜK'ten edinilen bilgiye göre, kadın programlarında değişiklik kararının uygulamaya konmasından iki gün önce, 27-28 Kasım'da 444 1 178 numaralı RTÜK İletişim Merkezine kadın programlarıyla ilgili toplam bin 912 adet başvuru yapıldı. Değişikliğin ardından 29-30 Kasım'da ise 444 1 178 RTÜK İletişim Merkezine toplam 749 adet şikayet geldi. Kadın programlarında değişikliğe gidilmesiyle birlikte RTÜK İletişim Merkezine gelen kadın programlarıyla ilgili şikayetlerde yüzde 60.8 oranında azalma oldu.

Öte yandan 107 izleyici RTÜK İletişim Merkezini arayarak, kadın programlarıyla ilgili karardan dolayı RTÜK'e ve yayıncılara teşekkür mesajları bıraktı.


AKMAN: “MESELENİN DİYALOGLA ÇÖZÜMLENMESİ SEVİNDİRİCİ”

Konuyu değerlendiren Zahid Akman, sorunun diyalogla ve süratle çözümlenmesinin kendileri açısından sevindirici olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Halkımızın beklentileri çerçevesinde yayın kuruluşlarımız önemli bir karar almışlar ve bu kararı uygulamışlardır. Kendilerine teşekkür ettik. 444 1 178 RTÜK İletişim Merkezini arayan vatandaşlarımız da yayıncılarımıza bizim aracılığımızla teşekkür ediyorlar. Bizim açımızdan sevindirici olan meselenin diyalogla ve süratle çözümlenmiş olmasıdır. Bu aynı zamanda televizyon kanallarında yeni uygulamaya başladığımız izleyici temsilciliği müessesesinin de bir başarısıdır. Çünkü artık vatandaşlarımız RTÜK İletişim Merkezine olduğu gibi doğrudan doğruya televizyon kanallarındaki izleyici temsilcilerine de ulaşarak, görüşlerini bildirebiliyorlar. Yayın kuruluşlarımızın temsilcileriyle toplantı yaptığımızda zaten izleyici temsilcileri aracılığıyla halkın tepkileri kendilerine ulaşmıştı ve çözüm geliştirmeye hazırdılar. Bu nedenle süratle sonuç alabildik. Kendilerine teşekkür ediyoruz.”


17 yıl önce