|

Ruhsat iptali için söyleyecek sözüm yok

00:00 - 24/03/2012 Cumartesi
Güncelleme: 21:35 - 24/03/2012 Cumartesi
Yeni Şafak
Ruhsat iptali için söyleyecek sözüm yok
Ruhsat iptali için söyleyecek sözüm yok

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin yüz ile kol ve bacak nakilleri ruhsatının iptal edilmesini değerlendirirken "Söylenecek birşey yok, bilimsel kurul koyduğu kuralları uygulamıştır."


Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin yüz ile kol ve bacak nakilleri ruhsatının iptal edilmesini değerlendirirken "Söylenecek birşey yok, bilimsel kurul koyduğu kuralları uygulamıştır. Ancak bu fakültemiz başarılı organ nakillerine imza atmıştır. Bundan sonra da buraya odaklanmalarını istiyoruz." dedi.


Bakan Akdağ, partisinin yarın yapılacak ilçe kongresine katılmak için geldiği Adana'da, havaalanında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Akdağ, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin yüz, kol ve bacak nakil ruhsatının iptal edilmesine ilişkin, "Söyleyecek çok fazla birşey yok söylenenler söylendi. Bilimsel kurulumuz toplandı. Seçkin bilim adamlarından oluşan bir kurul. Zaten onlar kurallar koymuştu. O kurallara uyulmadığı yerde gerekeni yapacağımızı da söylemiştik. Bilimsel kurul kararını verdi ve Hacettepe Üniversitesi'nin, kol bacak ya da yüz nakliyle ilgili ruhsatı iptal edildi." dedi.


Akdağ, Hacettepe üniversitesi tıp fakültesinin seçkin bir Üniversite olduğunu hatırlatarak, "Diğer organ nakilleriyle ilgili bugüne kadar çok başarılı işler yapmıştır. Bundan sonra da başarılı hizmetlerinin devam edeceğine inanıyoruz. Ama kurallar uygulanacaktır. Çünkü bizim için insan hayatı son derece önemlidir. Bundan sonra da insanımızın hayatını birinci derecede olarak gören bir anlayışla hizmetlerimize devam edeceğiz." diye konuştu.


Akdağ, organ nakilleri konusunda öteden beri gösterilmeye başlanan cömertliği vatandaşların göstermeyi sürdürmesini istedi. Organ naklinin sadece yüz, kol ve bacak naklinden ibaret olmadığını dile getiren Akdağ, şöyle devam etti: "Asıl böbrek, karaciğer, kalp, incebağırsak da önemli. Akciğer nakilleri de Türkiye'de başladı. Akciğer nakilleri gibi çok önemli hayat kurtarıcı nakiller var. Bunlara odaklanmalıyız. Evet yüz nakli, kol, bacak nakli biraz yeni bir olay olduğu için bunlar kamuoyunun dikkatini çekiyor. Ama asıl hayat kurtaran organ nakilleri için vatandaşların bağış konusuna odaklanalım. Çok başarılı bir biçimde bu devam ediyor. İnşallah bundan sonra devam edecek."


Bakan Akdağ, daha sonra Ak Parti İl Teşkilatı'nı ziyaret ederek il başkanı Ziyaddin Yağcı ile bir süre görüştü.

12 yıl önce