|

Rumlar 20 Temmuz Barış Harekatı'nı kınadı

Rumlar, her yıl olduğu gibi bu yıl da ''işgal'' olarak nitelendirdikleri 20 Temmuz Barış Harekâtı''nın 39. yıl dönümünü, Güney Kıbrıs''ta düzenledikleri çeşitli etkinliklerle kınadı.

Cihan
00:00 - 21/07/2013 Pazar
Güncelleme: 18:38 - 21/07/2013 Pazar
Yeni Şafak
Rumlar 20 Temmuz Barış Harekatı'nı kınadı
Rumlar 20 Temmuz Barış Harekatı'nı kınadı

Barış Harekâtı''nın başladığı saat olan sabah 05.30''da, Güney Kıbrıs''ta sirenler çaldığı, bunun hemen akabinde, harekât sırasında hayatını kaybeden Rumlar için, Lefkoşa''nın Rum kesiminde bulunan Yunan Askeri Mezarlığı'nda anma töreni gerçekleştirildiği ifade edildi. Törene Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis''in yanı sıra, Yunanistan Meclis Başkan Yardımcısı Yoannis Drivelenkas ile diğer birçok resmi yetkilinin katıldığı da kaydedildi.

Hayatını kaybedenlerin isimlerinin okunarak anılması ve mezarlara çelenk konulmasının ardından, Güney Lefkoşa''daki Panayas Faneromenis Kilisesi''nde, ''adanın Türk işgalcilerden kurtulması, bütün göçmenlerin atadan kalma evlerine dönmeleri ve kayıpların tümünün akıbetinin belirlenmesi için'' dua okunduğunu aktaran Rum basını, Barış Harekatı sırasında hayatını kaybedenler için resmi anma töreni düzenlendiğini de belirtti.

20 Temmuz ile ilgili olarak konuşan Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, memleketin yaşadığı zorluklarla baş etmeyi başaracakları ve doğru yönde gittiklerine inandığını ifade etti.

Kayıpların akıbetinin belirlenmesi için edilen dua ve Panayas Faneromenis Kilisesi'nde düzenlenen resmi anma töreni çerçevesinde konuşan Anastasiadis, vatanlarının ve sözde ''Kıbrıs Cumhuriyeti''nin'' yaşatılması için, hayatlarını kaybedenleri veya akıbetleri henüz belli olmayanları andıklarını söyledi.

Bu yıl dönümlerinden, maksimum birliğin sağlanması için faydalanmaları gerektiğini dile getiren Anastasiadis, bunun, adaletsizliğin iyileştirilmesi ve ileri sürülen ''işgalin'' ortadan kaldırılmasına yardımcı olabilecek tek şey olduğunu savundu.

11 yıl önce