|

Rumlardan alçak saldırı

Kıbrıs Rum Kesimi'nde oynanan Apoel-Pınar Karşıyaka basketbol maçının ardından olaylar çıktı. Rum fanatikler, taş, sopa, gaz bombaları ve coplarla Karşıyaka'nın soyunma odasını basarak Türk kafilesini darp etti.

KKTC
00:00 - 22/12/2010 الأربعاء
Güncelleme: 02:27 - 22/12/2010 الأربعاء
Yeni Şafak
Rumlardan  alçak saldırı
Rumlardan alçak saldırı

Karşıyaka Basketbol Kulübü Kıbrıs Rum Kesimi'nde FIBA EuroChallenge Cup G Grubu'nda Apoel'le oynadığı son maçta Rum fanatiklerin saldırısına uğradı. Maçın bitmesinden sonra sahaya inen Apoelli taraftarlar taşlar, sopalar ve gaz bombalarıyla Karşıyaka Basketbol Kulübü oyuncuları ve teknik ekibine saldırdı. Maçın sona ermesiyle birlikte sahaya inerek soyunma odalarına kadar giren Apoelli fanatik taraftarlar Türk kafilesini darp etti.Kondüsyoner Erdem Günak'ın elinde kırıklar olduğu açıklandı. Olayların ardından polis eşliğinde otellerine götürülen kafileye saldırı girişimleri burada da sürdü. Rum fanatiklerin Rum Kesimi ve Ermenistan bayrakları ile otel etrafında ırkçı tezahüratlar yaptıkları bildirildi. Olayların hemen ardından kafilenin KKTC'ye geçirilmesi için yapılan girişimler Rum polisine takıldı.

BARIŞ GÜCÜ ALARMA GEÇİRİLDİ

Gece saatlerinde açıklama yapan KKTC Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün Türk kafilesini KKTC'ye almak için Birleşmiş Milletler Barışgücü yetkilileriyle irtibata geçtiklerini ifade etti. Ancak girişimlerin sonuç vermemesi üzerine kafilenin Rum Kesimi'ndeki otelde konaklaması ve sabah saatlerinde önce Atina'ya ardından da uçakla İzmir'e nakledilmesine karar verildi.



Hayatımıza kastedildi

Rum Kesimi'nde yaşanan çirkin saldırının ardından canlı yayında bir televizyon kanalına açıklama yapan Antrenör Hakan Demir “ maç sonunda soyunma odasına gitmeye çalışırken, 1000 kadar seyirci sahaya girdiğini ifade ederek şunları kaydetti: “Soyunma odası koridorlarına da girdikleri için arada sıkıştık, polis de yeterli değildi. Gaz bombaları ile hayatımıza kastedildi. Biz protesto olmasını bekliyorduk ama bu kadarını... Bu kadar ciddi bir olayı yaşadıktan sonra bu gece burada kalıp kalmamaya karar vereceğiz. Kulüp yetkilileri Kıbrıs Büyükelçiliği ve dışişleriyle görüşüyor. Tehlikeli bir olay yaşadık.” Takımın genç yılldızı Birkan Batuk ise kendilerine patlayıcı madde ve ses bombası atıldığını ifade ederek “Güvenlik son derece yetersizdi. Taşlarla, sopalarla, coplarla soyunma odasının önünde kadar gelindi. Ucuz kurtulduk. 2 binin üzerinde taraftara rağmen çok az polis vardı. Can güvenliğimiz yoktu ve şu an dışarıda 2 polisi görüyorum” diye konuştu.




٪d سنوات قبل