|

Sahte Kenya kahramanı

Ergenekon sanığı emekli Albay Levent Göktaş'ın teröristbaşı Abdullah Öcalan'ı Kenya'dan getiren ekibin içinde olmadığı anlaşıldı. Öcalan'ı paketleyen ekipte 'kahraman' diye lanse edilen kişinin Göktaş değil, MİT'te çalışan emekli Albay A. olduğu ortaya çıktı.

Mevlüt Yüksel
00:00 - 25/02/2009 Çarşamba
Güncelleme: 03:18 - 25/02/2009 Çarşamba
Yeni Şafak
Sahte Kenya kahramanı
Sahte Kenya kahramanı

Ergenekon tutuklusu emekli Albay Levent Göktaş'ın 16 Şubat 1999'da teröristbaşı Abdullah Öcalan'ı Kenya'da teslim alarak Türkiye'ye getiren ekibin içinde olduğu iddiası boş çıktı. Öcalan'ı özel uçakla Kenya'dan getiren 4 kişilik ekibin içinde MİT'te görev yapan emekli Albay A. oluştuğu anlaşıldı.

ÖCALAN'A 'HOŞ GELDİN' DİYEN ALBAY A.

Ergenekon sanıklarının 10. dalgada tutuklanarak cezaevine konan emekli Albay Levent Göktaş için “Öcalan'ı Kenya'dan getiren efsane albaya terörist muamelesi yapılıyor” eleştirileri boş çıktı. Öcalan'ı özel uçakla Kenya'da teslim alarak Türkiye'ye getiren ekibin MİT elemanlarından oluştuğu, içinde subay olmadığı öğrenildi. Öcalan'ı getiren ekibin başında iddia edildiği gibi Göktaş değil, Özel Kuvvetler'den emekli olduktan sonra MİT'te görev yapan Albay A. olduğu öğrenildi. Albay A.'nın 4 kişilik MİT ekibi ile Öcalan'ı Türkiye'ye getirdiği belirtildi. Uçak Türkiye'ye inince Öcalan'a 'Memlekete hoş geldin'diyen görevlinin de emekli Albay A. olduğu belirtildi. Güvenliği nedeni ile hiç ortaya çıkmayan ve konuşmayan Albay A.'nın, Abdullah Öcalan'ın Türkiye'ye getirilmesinin ardından, bir süre daha MİT'te görev yaptıktan sonra ayrıldığı ifade edildi. Göktaş'ın ise o tarihlerde başka bir yerde görevde olduğu belirlendi.

KAHRAMAN MANÜPİLASYONU

Ergenekon davasının duruşmalarında sanıkların Albay Levent Göktaş'ı bir kahraman gibi göstererek soruşturmaya gölge düşürmeyi amaçladığı ileri sürüldü. Ergenekon soruşturmasına karşı olanlar da TSK'ya hizmet eden kahramanların terörist gibi gösterilmeye çalışıldığını söylerek, Göktaş'ı, Öcalan'ı Türkiye'ye getiren kişi olarak tanıtmaları dikkat çekmişti. Göktaş'ın Öcalan'ı Türkiye'ye getiren ekibin başında olduğu iddiaları üzerine Uğur Dündar, Arena Programı'nda özel bir program yapmıştı. Özel Kuvvetler Komutanlığı'ndan emekli Albay Levent Göktaş'a, 58. Hükümet döneminde, MİT Müsteşar Yardımcılığı teklif edildiği iddiaları da ortaya atılmıştı.


15 yıl önce