|

Sakın 0155'li numarayı açmayın

İzmir''de kontör dolandırıcılığının kurbanı olan bir vatandaş, dolandırıcılara 20 bin lira kaptırdı. Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan vatandaş, dolandırıcılar tarafından ikinci kez aranınca durumu polise bildirdi.

Cihan
00:00 - 16/03/2013 Cumartesi
Güncelleme: 20:07 - 16/03/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
Sakın  0155'li numarayı açmayın
Sakın 0155'li numarayı açmayın

Dolandırıcılarla vatandaşın buluşmasını isteyen polis zanlılardan birini suçüstü yakaladı. Dolandırıcıların, vatandaşları polis oldukları yalanına inandırmak için 0155''le biten numaradan vatandaşları aradığı belirlendi.

Türkiye genelinde meydana gelen ve aradıkları vatandaşları cumhuriyet savcısı, polis, asker oldukları yalanıyla kandırarak dolandıran zanlılar, bu kez Karşıyaka ilçesinde yaşayan emekli S.Ş. (60) adlı vatandaşı aradı. S.Ş.''yi cep telefonundan arayan kimliği belirsiz bir kişi, kendisini polis olarak tanıtarak, Ankara asayiş bürodan aradığını, adına çok sayıda kredi kartı çıkartılarak kullanıldığını, bu işin içinde bankacıların olduğunu, konuyla ilgili operasyon yapacaklarını söyledi. S.Ş.''nin durumdan şüphelenmesi üzerine dolandırıcı bu kez, ''İnanmıyorsanız sizi 155''li polis hattından arayacağız.'' diye ikna etti. Dolandırıcıların bir süre sonra 0155'le biten numaradan araması üzerine zanlıların polis olduğuna inanan S.Ş. adlı vatandaş, telefondaki şahsın yönlendirmesiyle banka hesabından 20 bin lira çekti. Dolandırıcıların telefonla yönlendirmesiyle parayı siyah bir poşete koyan S.Ş. poşeti daha sonra Karşıyaka Metro istasyonunun yanında bulunan çöp kutusuna bıraktı. S.Ş. çöp kutusunu gözetlerken dolandırıcılar bir kez daha arayıp vatandaştan oradan uzaklaşmasını istedi.

Bunun üzerine S.Ş. evine gitti. Bir süre sonra aynı dolandırıcılar S.Ş.''yi yeniden arayıp paranın eksik olduğunu ve yeniden para çekmesi gerektiğini söyledi. Durumdan şüphelenen S.Ş. polise başvurarak dolandırıldığını bildirdi. İhbar üzerine harekete geçen Karşıyaka İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, dolandırılan vatandaş S.Ş.''den dolandırıcılarla irtibatı koparmamasını istedi. 15 Mart'ta S.Ş.'yi bir kez daha arayan dolandırıcılar, bankadan para çekmesini istedi. Polis, mağdur vatandaşa bankaya giderek para çekiyor gibi yapmasını istedi. Bu sırada polis ekipleri de mağdur vatandaşı adım adım takip etmeye başladı.

S.Ş., telefonla konuştuğu dolandırıcının yönlendirmesiyle bankaya giderken, polis ekipleri de S.Ş.''yi uzaktan takip eden ve telefonla konuşan bir şüpheli belirledi. Polis, S.Ş.''yi takip ederek telefonla yönlendiren Ö.A.''yı (33) durdurarak gözaltına aldı. Ö.A., para alma olayını doğrularken, parayı Şanlıurfa''nın Akçakale ilçesinde yaşayan Murat adlı bir arkadaşının yönlendirmesiyle aldığını iddia etti. Polis, Ö.A.''nın üzerinde bulunan telefonlara ve sim kartlara el koydu. Mağdur vatandaşın parayı çöp kutusuna attığı yerdeki güvenlik kamera görüntülerini inceleyen polis, görüntülerde çöp kutusundaki parayı Ö.A. adlı zanlının aldığını da belirledi. Daha önce poliste oto hırsızlığı, gümrük kaçakçılığı gibi suçlardan kaydı bulunan Ö.A., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.


11 yıl önce