|

Saldırganlar ODTÜ ormanında vuruldu

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün Dikmen'deki polisevine silahlı saldırı düzenleyen teröristler ODTÜ ormanında vurularak etkisiz hale getirildi.

Cihan Akıncı
00:00 - 21/09/2013 Cumartesi
Güncelleme: 00:58 - 21/09/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
Saldırganlar ODTÜ ormanında vuruldu
Saldırganlar ODTÜ ormanında vuruldu

Polisin dur ihtarına uymayan teröristeler polis tarafından etkisiz hale getirildi.

HAVA DESTEKLİ OPERASYON

Ankara'da bulunan Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) ek binasına ve polisevine yapılan saldırı sonrası geniş çaplı operasyon başlatıldı. Konya yolundaki ODTÜ girişindeki ormana giren saldırganlarla burada sıcak temas kuruldu. Yapılan operasyon sonucu saldırganlardan biri öldürülürken diğeri ağır yaralandığı belirtildi. Operasyona İstihbarat, Terörle Mücadele ve Özel Harekat Polisleri katıldı. Öldürülen teröristin Yunanistan'daki DHKP/C kamplarında eğitim gördüğü bilgisine ulaşıldı.

TERÖRİSTLERDEN BİRİ ÖLDÜ

Saldırganlardan biri ölürken diğerinin yaralandığı belirtildi. Saldırganların yanında el bombası ve silah olduğu öğrenildi. Polis tuzak olma ihtimaline karşı saldırganların yanına yanaşmıyor. Operasyonda terör istihbarat ve özel hareket polisleri katıldı.

YUNANİSTAN'DA EĞİTİM GÖRMÜŞ

Ölen DHKP-C'li teröristin Yunanistan'da eğitim görmüş olduğu ortaya çıktı.

Örgüt Yunanistan'ın Sakız Adası'nda yakayı ele vermişti

Üst düzey polislerin katıldığı ve önemli toplantıların yapıldığı binaya DHKP-C tarafından roketatarlı saldırı gerçeklestirildi. Örgüt daha önce Ankara'da ABD Büyükelçiliği'ne AK Parti binasına ve Adalet Bakanlığı'na saldırı da bulunmustu. Emniyet Genel Müdürlüğü'ne (EGM) yapılan bu saldırıda Ankara'da daha önce yapılan saldırılarla paralellik gösteriyor. Geçtigimiz aylarda DHKP-C militanı Hasan Biber beraberindekiler Yunanistan'ın Sakız Adası'nda bir botta saldırı silahlarıyla yakalanmıştı. Militanların hedefinin Türkiye'de yeni saldırılar olduğu öğrenilmişti. Örgütün Yunanistan'daki bir kısım kamplarını kapatılmasının ardından Suriye'nin Lazkiye kırsalına geçtiği biliniyordu.

11 yıl önce