|

Saldırıya uğrayan eski vekil taburcu edildi

Bakırköy'de, eski Anavatan Partisi Milletvekili Adnan Yıldız'a yönelik silahlı saldırının ardından yaralı ele geçirilen şüphelinin hastanedeki tedavisinin sürdüğü ve ifade verebilecek durumda olduğu öğrenildi.

Aa
00:00 - 16/04/2014 Çarşamba
Güncelleme: 16:52 - 16/04/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Saldırıya uğrayan eski vekil taburcu edildi
Saldırıya uğrayan eski vekil taburcu edildi

Kartaltepe Mahallesi Boztepe Sokağı'nda, Adnan Yıldız ve kızı Betül Yıldız'ın bulunduğu 34 EC 9689 plakalı araca gasp amacıyla ateş eden ve açılan karşı ateşle yaralanan şüpheli M.B.A'nın tedavisinin Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde devam ettiği belirtildi.

Genel Cerrahi bölümündeki şüphelinin sağlık durumunun ifade vermeye müsait olduğu ancak polise ifade vermek istemediği kaydedildi. Savcıya ifade vermek istediği öğrenilen M.B.A'nın hastanedeki tedavisinin ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.

Olayda hayatını kaybeden saldırganla yaralı ele geçirilen M.B.A'nın geçmişe yönelik iletişim kayıtlarıyla kimlerle irtibata geçtiklerinin savcılık tarafından araştırıldığı belirtildi. Soruşturmayı, olayın meydana geldiği gün nöbetçi olan savcının yürüteceği kaydedildi.

Öte yandan, saldırıda kolundan yaralanan Adnan Yıldız ile elinden ve omzundan yaralanan oğlu Kamil Yıldız, Bahçelievler Medical Park Hastanesi'ndeki tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Eski Anavatan Partisi İstanbul Milletvekili Adnan Yıldız'ın bulunduğu araca, dün evinin önünde motosikletli iki kişi tarafından silahla ateş açılmıştı. Saldırıda, Yıldız'ın eşi Firuze Yıldız ve kızı Betül Yıldız yaşamını yitirmişti. Adnan Yıldız ile oğlu Kamil Yıldız'ın yaralandığı olayda saldırganlardan biri hayatını kaybetmiş, diğeri de yaralı ele geçirilmişti.

10 yıl önce