|

Samatya'da neler oluyor?

İnsan Hakları Derneği ve Nor Zartonk İnsiyatifi, son bir ayda Samatya'da meydana gelen saldırılara ilişkin araştırma başlatılmasını talep ediyor

Behlül Çetinkaya
00:00 - 25/01/2013 Cuma
Güncelleme: 23:07 - 24/01/2013 Perşembe
Yeni Şafak
Samatya'da neler oluyor?
Samatya'da neler oluyor?

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi'nden üç kişilik bir ekip Aksaray'daki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne giderek son dönemde Samatya'da Ermeni vatandaşların mağdur olduğu olaylarla ilgili inceleme yapılmasını istedi. Alınan bilgiye göre, seçtiğimiz gün saldırıya uğrayan Sultan Aykar, Samatya'da son bir ay içerisinde saldırıya uğrayan dördüncü Ermeni oldu. Son bir ayda gerçekleşen saldırılarda bir T.A. isimli Ermeni vatandaş gözünü kaybetti, yine iki yaşlı Ermeni kadın ise darp edilerek hastanelik edildi. Saldırıya uğrayan bir diğer yaşlı Ermeni Maritsa Küçük ise hayatını kaybetti. İHD yönetim kurulu üyelerinden Cengiz Algan, 'Olayların organize bir iş olduğuna inanıyoruz.' dedi.

EMNİYET MÜNFERİT DEMİŞTİ

Algan, 'Emniyet başlarda olaya münferit olaylar şeklinde bakmıştı ancak hem Samatya'da hem de Kadıköy'deki Aramyan Uncuyan okulundaKİ saldırılar bu olayların münferit olmadığını bize gösterdi.' şeklinde konuşurken yaşanan olaylar sonucu henüz hiçbir gözaltı olmadığına dikkat çekti. Gazetemize açıklamalarda bulunan Nor Zartonk (Yeni Uyanış) İnsiyatifi'nden Murat Gözoğlu ise polisin aldığı gizlilik kararından ötürü soruşturmanın hangi boyutta olduğunu bilmediklerini bunun da Ermenilerde tedirginliğe sebep olduğunu dile getirdi.

Hırsızlık için olduğu kuşkulu

Murat Gözoğlu, öldürülen Maritsa Küçük'ün evindeki eşyaların dağınık olmadığına ve cesedin çıplak olduğuna dikkat çekti.

Tesadüf olamaz

Konuyu ilk olarak gündeme getiren Agos Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmeni Rober Koptaş, yazdığı köşe yazısında Maritsa Küçük olayının normal bir cinayet vakası gibi ele alınmaması gerektiğine dikkat çekerek 'Oğlu Zadig Küçük'ün annesinin bedenine çizilmiş bir haç işaretini gördüğünü söylemesi nefret cinayetine kurban gittiğinin somut bir göstergesi haline geliyor' diyor.

11 yıl önce