|

Samsun'da yaralar sarılıyor

Sel felaketine maruz kalan Samsun'da, üçgündür temizleme ve onarma çalışmaları devam ediyor.

Cihan
00:00 - 26/08/2007 Sunday
Güncelleme: 13:45 - 26/08/2007 Sunday
Yeni Şafak
Samsun'da yaralar sarılıyor
Samsun'da yaralar sarılıyor

Samsun'da Perşembe günü gece başlayan sağanak yağış sonucu kentin büyük bölümünde altyapı hasarına neden olan su baskınlarının ardından başta önemli bağlantı yolları olmak üzere bazı cadde ve sokakları araç trafiğine açma ve temizlik çalışmaları gece saatlerine kadar devam ediyor.


En çok hasar gören yerlerin başında gelen Barış Bulvarı ve devamındaki güzergahlarla, kent merkezinde alışveriş bölgesi olarak bilinen Dörtyol, Subaşı, Saathane Meydanı, Mecidiye Çarşısı ve Ağabali Caddesi'nde çalışmalar sürüyor.

Hasar tespitiyle ilgili çalışmaların devam ettiği Samsun'da, şu ana kadar yaklaşık 669 dolayında işyeri ile 194 evle ilgili tutanak tanzim edildiğini belirten Samsun Valiliği Kriz Masası yetkilileri, halen çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

Tarım İl Müdürlüğü'nce zarar gören tarım arazilerinin tespiti çalışmalarında da 19 Mayıs, Tekkeköy ve Bafra'da 11 köyde yaklaşık 4 bin dekar ekili alanın zarar gördüğü ve bu zararın da 678 bin 725 YTL civarında olduğu açıklandı. Yetkililer, araç hasarlarıyla ilgili de tespit çalışmalarının devam ettiğini ifade etti.

Öte yandan, işyerleri ve depoları çamur ve su içerisinde kalan Samsunlu esnaf ve tüccar, su pompalarıyla depolarındaki suyu boşaltma çalışmalarını sürdürüyor.



Çalışmalara işyeri çalışanların yanısıra aile fertlerinin katılması da dikkat çekiyor. Küçükten büyüğe çamura bulaşmış yerlerde hummalı bir şekilde çalışmalar sürüyor.

Belediyeye ait ağır dozer, greyder ve kepçeler da yollarda açılan derin çukurları kapatarak, yol açma çalışmalarını sürdürüyor.


17 years ago