|

'Şantajcı çete' çökertildi

Şanlıurfa''da şantaj yolu gasp eden çete çökertildi. Bir vatandaşa 280 bin liralık senet imzalatan çeteye sabah saatlerinde operasyon yapıldı. Gözaltına alınan 4 kişilik çete üyeleri adliyeye sevk edildi.

Cihan
00:00 - 28/04/2013 Pazar
Güncelleme: 14:07 - 28/04/2013 Pazar
Yeni Şafak
'Şantajcı çete' çökertildi
'Şantajcı çete' çökertildi

Şanlıurfa''da bayanların da içinde bulunduğu 4 kişilik çete üyelerinin, gözüne kestirdiği zenginleri tuzağa düşürerek gasp ettikleri öğrenildi. Çetenin çalışma şekli şöyle: Çete üyesi Ayşe A. önce bir çok evi olan A. Kadir Y''den kendisine kiralık ev bulması noktasında yardım istedi. Bu şekilde sıkı ilişki kuran çete üyesi Ayşe E. A. Kadir Y. İle ilişkiye girmeyi teklif etti. İkisi bir eve girince diğer çete üyeleri evi basıp bıçak ve sopalarla A. Kadir Y.''yi darp etti. Ardından erkeklik onurunu zedeleyecek şekilde fotoğraf ve video kaydını aldırdı. Daha sonra uzatılan 280 bin liralık senedi imzalamasını istedi. Çaresiz kalan A. Kadir Y. senedi imzaladıktan sonra serbest bırakıldı. Polise başvuran mağdur çete üyelerinden birinin adresini verdi. Sabah erken saatlerde operasyon yapan polis iki kişiyi bir adreste bir kişiyi farklı bir adreste yakaladı. Operasyonu öğrenen başka bir çete üyesi ise otomobili ile kaçmaya çalışırken Mardin yolunda yakalanarak gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar emniyette verdiği ifadelerde suçlarını itiraf ettikleri öğrenildi. Sağlık kontrolünden geçirilen çete üyeleri adliyeye sevk edildi. Çete üyelerinden ikisinin bayan olduğu öğrenilirken ikisinin de Ukrayna''da Tıp Fakültesi okudukları belirtildi. Çete üyesi Ayşe A., Fatma A. İ.Halil E. ve Mehmet F.''nin daha öncede tehdit, yaralama suçlarından sabıkalı oldukları öğrenildi.

11 yıl önce