|

Sarayda Hanedan'ın muhteşem düğünü

II. Abdülhamit'in son günlerini geçirdiği Beylerbeyi Sarayı'nda 5.kuşak torunu dünya evine girdi. Hanedan torunu olan Nilhan Osmanoğlu muhteşem düğünle evlendi.

murat palavar www.yenisafak.com.tr
00:00 - 22/09/2012 Cumartesi
Güncelleme: 23:05 - 22/09/2012 Cumartesi
Yeni Şafak
Sarayda Hanedan'ın muhteşem düğünü
Sarayda Hanedan'ın muhteşem düğünü

Osmanlı Hanedan'ın son Şehzadelerinden II.Abdülhamit'in torunu Orhan Osmanoğlu'nun kızı Nilhan Osmanoğlu düzenlenen muhteşem düğünle dünya evine girdi. Tören Beylerbeyi Sarayı'nda yapıldı. 5. kuşak torun olan Nilhan Osmanoğlu hayatını Mehmet Behlül Vatansever ile hayatını birleştirdi. Törene Hanedan üyeleri de katıldı. Çiftin nikahını Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner kıydı.

OSMANLI ARMALI DÜĞÜN

Geceye çok sayıda davetli katıldı. Düğünde çiftin önünde yeralan platform dikkatleri çekti. Osmanlı arması bulunan platforum üzerinde çiftler evlilik akitlerini imzaladı.

DÜĞÜN KURAN'I KERİM İLE BAŞLADI

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan merasimde, İstanbul Mehter'in 'Yürekler Kabarık' marşını çalmaya başlamasının ardından, Nilhan Sultan Osmanoğlu, Mehmet Behlül Vatansever ile birlikte Saray Kapısı'ndan nikahın kıyılacağı avluya geçti. 

GELİNİN ŞAHİDİ ZEYNEL ABİDİN ERDEM

Gelinin şahitliğini Şehzade Harun Abdulkerim Osmanoğlu, İspanya Fahri Konsolosu Zeynel Abidin Erdem ve eski bakanlardan Halil Şıvgın yaparken, damadın şahitliğini ise  Ömer Kalkan ve Cüneyt Tezcan yaptı. 

Evlilik cüzdanı, şahitler tarafından Nilhan Sultan Osmanoğlu'na verildi. 

Nikah törenine telgraf gönderen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, çifti tebrik etti. 


12 yıl önce