|

Sarı Levent Paşa'yı Rus sevgilisi yaktı

Ergenekon'da aranadığını öğrenince Rusya'ya kaçan Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, prostat ameliyatı için geldiği hastanede doktor kılığındaki polislere yakalandı. 16 Kasım'da Zonguldak Limanı'ndan giriş yapan Ersöz, Ankara'daki Rus sevgilisi ile görüşünce polis takibine takıldı

Abdülkadir Selvi
00:00 - 16/01/2009 Friday
Güncelleme: 02:45 - 16/01/2009 Friday
Yeni Şafak
Sarı Levent Paşa'yı Rus sevgilisi yaktı
Sarı Levent Paşa'yı Rus sevgilisi yaktı

Emekli orgeneraller Şener Eruygur ve Hurşit Tolon'un gözaltına alındığı Ergenekon operasyonunda arandığını önceden öğrenip Moskova'ya kaçan emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün 5.5 aylık kaçışı, dün hastanede noktalandı. Ersöz, prostat ameliyatı için geldiği Ankara Balgat'taki Yüzüncü Yıl Hastanesi'nde doktor kılığındaki polisler tarafından kıskıvrak yakalandı.

16 GÜN ÖNCE KURTULDU

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri, temmuz ayındaki Ergenekon operasyonundan 1 gün önce gözaltına alınacağını öğrenerek Rusya'ya kaçan emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün Ankara Çayyolu'ndaki villada oturan Rus sevgilisi Ulvia Seremova'yı takibe aldı. 16 gün önce Ersöz'ün danışmanlığını yaptığı Rus silah şirketi Rosoboron Export'ta çalışan Seremova'nın oturduğu villayı çembere alan polis, firari generali kılpayı kaçırdı.

DİNLEMEYE TAKILDI

Polis takibinden şüphelenen eski istihbaratçı Ersöz'ün yarım saat önce evden ayrıldığı anlaşıldı. Seremova'nın durumdan şüphelenmemesi için operasyon yapmayan polis, firari paşanın peşini bırakmadı. Seremova'nın telefonlarını dinleyen polis, Ersöz'ün prostat ameliyatı olacağını tespit etti.

POLİSİ GÖRÜNCE ŞOKE OLDU

Ersöz'ün, Mehmet Orhan Gülcü kimliği ile 3-4 gün sürecek 'green light' tedavisi için yatış işlemleri yapılırken, takipteki polisler operasyon için düğmeye bastı. Yüzüncü Yıl Hastanesi'nin çevresini Özel Harekat Timleri kuşatırken, özel olarak görevlendirilen bir tim de Ersöz gelmeden içeri girerek doktor önlüğü giydi. Bir anda 'Eller yukarı' diyen polisleri karşısında gören Levent Ersöz şoke oldu ve başını ellerinin arasına koyarak 'Kahretsin' dedi.

SAHTE KİMLİK GÖSTERDİ

Üzerinden çıkardığı Mehmet Orhan Gülcü sahte kimliğini göstererek "Ben Levent değilim' diyen firari paşa polisten kurtulamadı. Polis, Ersöz'e, hastanede bıraktığı parmak izi ile kendisine ait parmak izlerinin uyuştuğunu kanıtlayan belgeleri gösterdi. Ersöz'le birlikte hastaneye gelen yeğeni Baran Kayral ile Astsubay Selim Gül de gözaltına alındı.

SORGUSU İSTANBUL'DA

Astsubay Gül, askeri personel olduğu için askeri birimlere teslim edildi. Emniyet'e götürülen Ersöz ve Kayral, yaklaşık 2 saat aradan sonra Adalet Sarayı'ndaki Adli Tıp Kurumu'nda sağlık kontrolünden geçirildi. Ersöz, akşam saatlerinde uçakla İstanbul'a gönderildi. Ersöz'ün Savcı Zekeriya Öz tarafından sorgulandıktan sonra cezaevine gönderilmesi bekleniyor.

VİLLADA 4 KİŞİ KALIYOR

Ersöz'ün sevgilisi Seremova'nın oturduğu Gaziler Sitesi'ndeki milyon dolarlık lüks villa dikkat çekti. İsmini açıklamayan site yöneticisi şu bilgileri verdi:

“Evin sahibi Ulvia Seremova. Yaşı 40'ın üzerinde. 4 kişi birlikte yaklaşık bir yıldır burada oturuyorlar. 2 Aralık 2008'de gece 01.30'da İstanbul'dan polisler geldi evi aradılar. Polisler gece kapıyı çaldığında Seremova paniğe kapıldı ve camdan dışarı doğru bağırdı. Polisler yönetimden bir arkadaşımızla birlikte eve girdiler. Heryeri aradılar, birşey bulamayınca evden ayrıldılar.”


'Şekil' yapmış

Emekli Tuğgeneral Ersöz'ün görüntüsünü değiştirmek için saçını ve sakalını uzattığı görüldü. Önce top sakal bırakıp bunu kirli sakalla harmanlayan Ersöz'ün, gözlüklerini de değiştirmesi dikkat çekti. Önceki fotoğraflarında yuvarlık yüzlü olduğu görülen Ersöz'ün kilo verdiği de görüldü.


2 AYDIR TÜRKİYE'DE

Polis, 16 Kasım'da Zonguldak Limanı'nından giriş yaptıktan sonra Silopi, Şırnak ve Ankara'da saklanan emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün bu sürede kimlerle temas ettiğini araştırıyor. Polis, Ersöz'ün iki hastaneye kimlerle geldiğini bulmak için kamera kayıtlarını incelemeye aldı.


Ankara'da 3 kez hastaneye gitti

Levent Ersöz'ün ilk muayenesini 6 Aralık'ta Ankara-Çayyolu'ndaki 'A Klinik Tıp Merkezi'nde olmasına rağmen ameliyat için asker kökenli doktorların çalıştığı Yüzüncü Yıl Hastanesi'ni tercih etmesi soru işaretlerine neden oldu. Ersöz'ün Ümitköy'de A Klinik Tıp Merkezi'ne 6 Aralık 2008'de 'acil' giriş yaptığı ve Başhekim Üroloji Uzmanı Bülent Yetim tarafından muayene edildiği öğrenildi. Yetim 15, 16 ve 29 Aralık'ta da Ersöz'ün testlerini yaptı. Şüphelendiği bir durum olmadığını belirten doktor Bülent Yetim, kendisinin misafir hekim olduğunu ve Ersöz'ün kalp sorunu olduğu için ameliyatının daha donanımlı Yüzüncü Yıl Hastanesi'nde yapılmasına karar verdiklerini belirtti. Yüzüncü Yıl Hastanesi'nin başhekimiliğini ise GATA eski Dekanı Prof. Derviş Şen yapıyor. Ersöz'ün sevkedildiği üroloji bölümünün başkanı ise eski askeri doktor Prof. Remzi Sağlam.


GBT kaydı ele verdi iddiası

Ersöz'ün kullandığı sahte kimlikteki bilgilerin Burdur'da SSK emeklisi Mehmet Orhan Gülcü'ye ait olduğu tespit edildi. Gülcü'nün, 2007'de yapılan fuhuş operasyonunda gözaltına alındığı tespit edildi. Bir süre hapis yatan Gülcü'nün en son 14 Kasım 2008'de bu kimlikle hakim karşısına çıktığı ve yaklaşık 1.5 yıl süren yargılama sonucu beraat ettiği anlaşıldı. Ersöz'ün gittiği iki hastane de gösterdiği sahte kimliğin GBT kayıtlarında kontrol edildiği ve gerçek Gülcü'nün ismi çıkınca polisin şüphe üzerine harekete geçtiği de ileri sürüldü.


Limanda astsubay karşıladı

Hastanede yakalanan Levent Ersöz'ün yanındaki refekatçilerden Kırşehir Jandarma Alay Komutanlığı'nda görevli Astsubay Selim Gül'ü Silopi'deki görevinde tanıdığı ortaya çıktı.

1 AY İZİN ALMIŞ

Ersöz'ün Şırnak Jandarma Alay Komutanı olduğu dönemde Silopi'de Jandarma'nın istihbarat biriminde görev yapan Gül'ün 1 aylık sağlık raporu alarak Kırşehir'deki birliğine gitmediği öğrenildi. Astsubay Gül'ün, bu zaman zarfından cep telefonu numarasını da değiştirdiği, yeni numarasını kimseye vermediği tespit edildi. Astsubay Gül'ün bir ay boyunca Ersöz'le birlikte olduğu sanılıyor. Selim Gül'ün 16 Kasım'da Zonguldak Limanı'ndan Türkiye'ye giriş yaşan Ersöz'ü karşıladığı da ileri sürüldü.


Silopi'den geldi Kıbrıs'a kaçacaktı

Üzerinden şifreli bir belgenin çıktığı Levent Ersöz ve beraberindeki iki kişinin hastaneye kiralık bir arabayla geldiği öğrenildi. Kiralık arabadan Ersöz'ün kullandığı tespit edilen 7 cep telefonu bulundu. Ersöz, Emniyet'teki ifadesinde Türkiye'ye sahte Ukrayna pasa-portu ile girdiğini söyledi. Polise kasım ayı ortalarında Türkiye'ye geldiğini anlatan Ersöz'ün "Şırnak ve Silopi'de saklandım. Daha sonra aralık ayının ortalarında Ankara'ya geldim' dediği öğrenildi. Mersin'de ev kirala-dığını anlatan Ersöz'ün ameli-yattan sonra Kıbrıs'a geçmeyi planladığı öğrenildi.


Eruygur'un istihbaratçısı

Ergenekon'da tutuklanan Orgeneral Şener Eruygur'un Jandarma Komutanı olduğu dönemde İstihbarat Başkanlığı yapan 'Sarı Levent' lakaplı Tuğgeneral Levent Ersöz'ün adının karıştığı olaylar şöyle:


  • YARSAV'LA KAPATMA İTTİFAKI: Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün YARSAV Başkanı ve Yargıtay Savcısı Ömer Faruk Eminağaoğlu ile Ergenekon'da tutuklanan yazar Ergün Poyraz ile AK Parti'nin kapatılmasıyla ilgili görüştüğü de ortaya çıkmıştı.




  • 15 years ago